OVAJ ČOVEK ĆE BITI NOVI VLADAR KOSOVA: Haradinaj u panici posle NAJAVE ZA SEPTEMBAR!
Driton Selmanaj, najjači opozicioni političar na Kosovu, Foto: Printscreen/Youtube/Televizioni7

Pakleni planovi

OVAJ ČOVEK ĆE BITI NOVI VLADAR KOSOVA: Haradinaj u panici posle NAJAVE ZA SEPTEMBAR!

Ako je verovati opozicionim poslanicima

Objavljeno:

Vlada Ramuša Haradinaja početkom septembra ove godine navršava dve godine otkako je izglasana u Skupštini Kosova. No, u ovom trenutku opozicija planira da ga zbaci sa vlasti putem predloga za izglasavanje nepoverenja.

Vlada na čijem je čelu Ramuš Haradinaj izglasana je 9. septembra 2017. godine. Dobio je 61 glas od strane poslanika, jedan od njih bio je suzdržan, dok poslanici LDK i LVV nisu učestvovali u glasanju.

Ako je verovati opozicionim poslanicima, ova vlada će biti na vlasti samo pola svog mandata, a Kosovo će imati prevremene izbore.

Poslanik najveće opozicione stranke (LDK), Driton Selmanaj, izjavio je za novine "Zeri" da se konstantno konsultuje s opozicijom zbog prikupljanja broja potrebnih za "zbacivanje" Haradinajeve vlade.

- Mi ne govorimo o nekom postupku koji bi mogao prekinuti eventualni izveštaj koji smo izgradili s opozicijom. Mi se u ovom pogledu ne izdvajamo mnogo. Mi smo stava da opozicione partije propadaju, a ovde govorimo o nijansama koje nas razlikuju, i to po načinu na koji koristimo ovaj ustavni instrument. Ali to nas neće omesti u tome da pronađemo zajednički način da ostvarimo ovaj zajednički cilj - rekao je Selmanaj.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Lajmi.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.