SUKOB SRBA I ALBANACA U MITROVICI ZBOG DEPONIJE: Da li će SMEĆE dovesti do OZBILJNIH SUKOBA?
Čije je ovo smeće?, Foto: Printscreen

da li je ovo realno?

SUKOB SRBA I ALBANACA U MITROVICI ZBOG DEPONIJE: Da li će SMEĆE dovesti do OZBILJNIH SUKOBA?

Nakon što su pojedine televizije objavile prilog o ovom problemu, već narednog dana neko je spalio smeće na deponiji

Objavljeno: 09.07.2019. 14:01h

Otpad u četvrti Doktori u severnoj Mitrovici dugo nije očišćen jer je, kako pišu albanski mediji, reč o albanskom naselju pod upravom severne opštine.

Opština Mitrovica je nekoliko puta intervenisala i uklonila smeće sa ove lokacije, ali, kako kažu, to se ne događa dovoljno često zbog neslaganja sa upravom severnog dela ovog grada.

Nakon što su pojedine televizije objavile prilog o ovom problemu, već narednog dana neko je spalio smeće na deponiji, stvarajući jako zagađenje usled dima i vetra koji je duvao. 

Jedan od stanovnika naselja Doktori, Redžep Miftari, je za lokalnu televiziju kazao da ova deponija predstavlja veliki izvor problema, kao i da spaljivanje smeća utiče na zdravlje stanovnika.

- Posle izveštaja na televiziji, sledećeg dana neko je spalio ovu deponiju. Nismo mogli da ostanemo u našem domu. Nadamo se da će opština ukloniti ove smeće odavde, tako da više nemamo problema - kazao je Miftari.

Inače, gradonačelnik Mitrovice, Agim Bahtiri je ranije ove godine rekao da je opština nekoliko puta očistila ovu deponiju i obećao da će je u roku od nekoliko dana ponovo očistiti.

BONUS VIDEO:

KURIR NA LICU MESTA, STRAŠAN ZLOČIN U BEOGRADU: Sin ubio majku u stanu na Zvezdari! Komšije u šoku i neverici, žena imala povrede na glavi (KURIR TV)

(Espreso.rs/Telegraph)

 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media