SRBI SU VEĆ OTCEPILI SEVER KOSOVA: Albanski MEDIJI izneli NEVEROVATNU TEORIJU, da li je ISTINITA?
Dualizam na severu Kosova je vidljiv na svakom koraku, Foto: Printscreen

strah od dualizma

SRBI SU VEĆ OTCEPILI SEVER KOSOVA: Albanski MEDIJI izneli NEVEROVATNU TEORIJU, da li je ISTINITA?

Opštine Severna Mitrovica, Leposavić, Zvečan i Zubin Potok predstavljaju poslednje bastione Srbije na Kosovu

Objavljeno: 10:51h

Albanski mediji u Prištini pišu da je dualizam na Severu Kosova uzeo maha i da tamošnje srpske opštine predstavljaju pretnju za ustavni poredak.

Prema njima, hibridni sistem vlasti, kako ga nazivaju, zacementiran je u četiri severne opštine, u kojima živi srpska većina.

Opštine Severna Mitrovica, Leposavić, Zvečan i Zubin Potok predstavljaju poslednje bastione Srbije na Kosovu, piše Koha Ditore.

Otpor gradonačelnika, koji se od 2013. bira prema kosovskim zakonima, ali koji se delegiraju u Beogradu, drži kao taoce punu integraciju lokalnih vlasti.

Lokalna samouprava nastavlja da funkcioniše po zakonima Srbije, kosovskim zakonima, i povremeno sa propisima UNMIK-a. Dualizmi u upravljanju učinili su da funkcionalizacija lokalnih tela bude praćena mnogim stagnacijama, dvosmislenostima i nedostatkom transparentnosti.

Dok je rešenje problema za Sever uspostavljanje Zajednice srpskih većinskih opština, na jugu postoji zabrinutost zbog opasnosti od stvaranja centralne sile koja bi osporavala ustavni poredak i onemogućila da funkcionisanje pravne države na celoj teritoriji Kosova, piše Koha.

BONUS VIDEO:

OPET HAOS U BORČI,GLAVNA RASKRSNICA POD VODOM (KURIR TV)

(Espreso.co.rs/Koha Ditore)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.