NI MRTAV NE IDEM U PRIŠTINU! Pavkovića hoće da prebace iz FINSKOG ZATVORA na KOSOVO! IMAJU I OBRAZLOŽENJE!
Lažna država Kosovo planira da generalu Nebojši Pavkoviću smesti novu višegodišnju robiju, Foto: Prentscren

potpuna glupost

NI MRTAV NE IDEM U PRIŠTINU! Pavkovića hoće da prebace iz FINSKOG ZATVORA na KOSOVO! IMAJU I OBRAZLOŽENJE!

Pritisak se pojačava

Objavljeno: 04.07.2019. 18:54h
  • 11

Lažna država Kosovo planira da generalu Nebojši Pavkoviću, koji u Finskoj izdržava zatvorsku kaznu od 22 godine na koju ga je osudio Haški tribunal, smesti novu višegodišnju robiju, pišu beogradski mediji.

Istražni sudija i tužilac iz Prištine, po odobrenju Haga, došli su krajem prošle nedelje u zatvor u Finskoj da ispitaju Pavkovića zbog navodno 'novoutvrđenih ratnih zločina na Kosovu'. Albanski tužioci žele Pavkoviću ponovo da sude  i da ga iz Finske prebace u zatvor na Kosovu! General je odbio da bude saslušan, uz obrazloženje da ne priznaje institucije Prištine, i doslovce im je poručio: Ni mrtav ne idem u Prištinu!

Pravno je nemoguće nekome suditi dva puta za isto krivično delo, ali je ovde sve moguće jer je Zapad mnogo puta pokazao duple aršine

Šiptarski tužioci planiraju da protiv Pavkovića, koji je bio komandant Treće armije VJ, podignu novu optužnicu. Na osnovu toga zatražiće od Finske da Pavkovića izruči Prištini, budući da general krajem ove godine ima pravo da podnese zahtev za prevremeno oslobađanje jer je odslužio dve trećine kazne.

"Pavkovića su u zatvoru posetili istražni sudija i tužilac iz Prištine i zatražili da ga saslušaju u svojstvu optuženog. Veruje se da su imali dozvolu Haga. Pavković je, međutim, odbio da bude saslušan. Rekao je da ne priznaje prištinske institucije i doslovce poručio: Ni mrtav neću dozvoliti da me izruče Prištini! Osim toga, Pavković zbog ovog skandala planira da se obrati i zvaničnom Beogradu i traži reakciju", objašnjava izvor blizak Pavkoviću, a prenose frankfurtske "Vesti'.

Komentarišući ove navode, poznati advokat Toma Fila, koji je u Hagu branio predsednika države Slobodana Miloševića, ističe da je u pitanju 'potpuna glupost'.

General Vladimir Lazarević naglašava da se farsa sa tzv. Haškim tribunalom nastavlja.

- Ovog puta farsa je u funkciji daljih pritisaka Prištine i njihovih mentora sa Zapada. Svašta general Pavković ima da kaže o zločinima Zapada i njihove terorističke pešadije, a to je delom izneo u svojim knjigama. Istina je da taj nelegalni sud nije dokazao nikakvu krivicu Pavkovića, pa je razumno upitati kako onda neki tamo sud u Prištini može uopšte da mu sudi za navodne zločine - naglašava Lazarević.

- Pavković jeste i dalje pod ingerencijom Haga, iako je u Finskoj pošto tamo samo služi kaznu. Finska, međutim, u njegovom slučaju ni o čemu ne odlučuje, što znači da su ova dvojica Albanaca verovatno imala dozvolu Haga da dođu kod Pavkovića. Lažna država Kosovo nije članica Interpola, te svakom njihovom poternicom Tači i Haradinaj mogu samo da obrišu zadnjicu. Na drugoj strani, Finska je priznala Kosovo i to bi možda mogao da bude problem... Pravno je potpuno nemoguće nekome suditi dvaput za isto krivično delo, ali ovde je danas sve moguće jer je Zapad mnogo puta pokazao duple aršine - upozorava Fila.

Branio otadžbinu

Bivši oficir JNA, pukovnik Veselin Šljivančanin ocenjuje da je pravi skandal to što su Finska i Hag uopšte dozvolili predstavnicima lažne države da se pojave i zatraže saslušanje Pavkovića.

- Pavković je, kao i svaki drugi oficir naše vojske, branio svoju otadžbinu. Suđeno mu je i dobio je kaznu, a veliko je pitanje da li je presuda pravedna. Umesto da ga puste kući, u svoju otadžbinu, sada dozvoljavaju ovaj skandal i izmišljaju neke nove zločine. Još je gore ako žele da ga ponovo osude za nešto za šta je već osuđen! Nadam se da će na kraju ipak pravda pobediti i da će se Pavković vratiti kući - zaključuje Šljivančanin.

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media