OVA DVOJICA SU UBILI OLIVERA IVANOVIĆA! Albanac Zeka silovao SRPKINJE, dolazio na stadion Partizana, radio s drogom
Fljorim Ejupi, Oliver Ivanović i Lirim Zeka, Foto: Prentscren

EKSKLUZIVNO SAZNAJEMO

OVA DVOJICA SU UBILI OLIVERA IVANOVIĆA! Albanac Zeka silovao SRPKINJE, dolazio na stadion Partizana, radio s drogom

Otkrivamo ko je još osumnjičen za ubistvo jednog od lidera Srba s Kosova

Objavljeno:

"Mislim da Srbija ima ime ubice Olivera Ivanovića", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i nagovestio da će se uskoro znati šta se tačno dogodilo u Kosovskoj Mitrovici kada je ubijen Oliver Ivanović.

Predsednik Srbije je doduše indirektno uperio prst u Fljorima Ejupija i Lirima Zeku (pravo ime Nedžmedin).

Kako je rekao predsednik Srbije, srpske službe imaju podatak da su neposredno pred ubistvo pomenuta dvojica boravili u Kosovskoj Mitrovici, a zatim su volšebno nestali.

Kada je Zeka u pitanju, reč je o čoveku koji ima bliske odnose s mnogima iz prištinske vlasti. On je danas vlasnik restorana „Konak L“ koji se nalazi preko puta zgrade vlade u Prištini i važi za mesto gde se okupljaju prištinski političari.

Navodno uživa zaštitu Hašima Tačija, a priča se i da je blizak s albanskim premijerom Edijem Ramom s kojim je u stalnom kontaktu.

Prema dostupnim podacima, rođen je 1963. u Kosovskoj Mitrovici, kao Nedžmedin, ali je kasnije promenio ime u Lirim. Od sredine osamdesetih godina službe ga dovode u vezu s nizom kriminalnih "poduhvata" – od krađe i falsifikovanja dokumenata, preko krijumčarenja droge, ilegalne trgovine oružjem i vojnom opremom, sve do silovanja i ubistava.

Kako saznaje naš portal, Zeka se dovodi u vezu i sa švercom droge iz Turske preko Kosova, ali i u vezu s rukovodiocima UČK Redžepom Seljimijem odnosno Kadrijem Veseljijem.

foto: Profimedia, Printscreen, Zorana Jevtić

Prema zvaničnim podacima, UMNIK ga je često "držao na oku" zbog sumnji za organizovani kriminal.

U Nemačkoj je bio hapšen zbog korišćenja falsifikovanih ličnih dokumenata, a u Švajcarskoj je bio pod istragom zbog šverca droge.

Prema našim saznanjima, protiv Zeke se u Srbiji vodio proces za silovanje.

Kako prenose mediji, na aerodromu u Pragu uhapšen je 1999. po Interpolovoj poternici jer je u Nemačkoj bio osuđen na sedam godina zbog trgovine drogom. Berlin je tada tražio njegovo izručenje, ali je, navodno, Zeka prilikom transfera uspeo da pobegne.

foto: Prentscren

Zeka je, između ostalog, vlasnik fudbalskog kluba Skenderbeg iz Korče, čiju delegaciju je predvodio na utakmici s Partizanom u Beogradu.

Takođe je i počasni predsednik FK Trepča 89 iz Južne Kosovske Mitrovice. Inače, UEFA je ne tako davno drakonski kaznila Skenderbeg izbacivanjem iz evropskih takmičenja na deset godina zbog nameštanja mečeva. Morali su da plate i kaznu od milion evra.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.