UJEDINJENE NACIJE UDARILE NAJJAČI ŠAMAR KOSOVU I ALBANCIMA! Hašim Tači pobesneo, svi mu se smeju
Ibrahim Rugova, UN i Hašim Tači, Foto: AP / Facebuk /, president-ksgov.net

PALA OPASNA PROZIVKA

UJEDINJENE NACIJE UDARILE NAJJAČI ŠAMAR KOSOVU I ALBANCIMA! Hašim Tači pobesneo, svi mu se smeju

Ovo se nikome u Prištini neće svideti

Objavljeno: 04.07.2019. 17:54h
  • 34

Ujedinjene nacije objasnile su tzv Republici Kosovo koga priznaju kao nezavisnu državu i ko je za njih predsednik KiM, a to nikako nije Hašim Tači.

Naime na zvaničnoj internet stranici UN može se videti da je aktuelni predsednik tzv Republike Kosovo Hašim Tači nazvan samo predstavnik Kosova, a ne predsednik Republike Kosovo, kako bi to u Prištini želeli.

Jedini kome su Ujedinjene nacije priznale status predsednika Kosova jeste preminuli Ibrahim Rugova.

Na internet stranici UN i dalje postoje slike Rugove ispod kog jasno piše: "Predsednik Kosova".

Ujedinjene nacije su tako jasno stavile do znanja da zvanično priznaju institucije Kosova koje su postojale pre proglašenja nezavisnosti tzv Republike Kosovo 2008. godine.

foto: Prentscren

Podsetimo Ibrahim Rugova je na opštim izborima, 17. novembra 2001. osvojio najviše poslaničkih mesta i njegovoj stranci je pripalo mesto predsednika parlamenta Kosova i predsednika Kosova.

Za predsednika Kosova Rugova je izabran 4. marta 2002. u četvrtom krugu, pošto su tri vodeće albanske partije, posle tri neuspela pokušaja, postigle sporazum o izboru predsednika i premijera.

Ponovo je za predsednika Kosova, s mandatom od tri godine, izabran 3. decembra 2004, posle parlamentarnih izbora na Kosovu u oktobru te godine, na kojima je njegova DSK osvojila najviše poslaničkih mandata.

 

23. februara 2005. se povukao sa mesta lidera stranke uz obrazloženje da ima brojne obaveze kao predsednik Kosova.

Rugova je leta 2005. godine saznao da boluje od raka pluća. Preminuo je 21. januara 2006. u Prištini. Iza sebe je ostavio suprugu Fanu, sinove Mendinija i Uku i kćerku Teutu.

Rugova je tako jedini kog u Njujorku priznaju za zvaničnog predsednika Kosova, a za UN to nisu bili ni Bedžet Pacoli, Atifete Jahjaga, Hašim Tači...

Bonus video:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media