TAČI JE ZMIJSKI UJEO SRBIJU! Njegove reči OTROVNE SU i teško OPTUŽUJU Srbe za GNUSNE stvari
Hašim Tači o genocidu, Foto: Beta/Armenija Zajmi Bešević

PRETERAO JE!

TAČI JE ZMIJSKI UJEO SRBIJU! Njegove reči OTROVNE SU i teško OPTUŽUJU Srbe za GNUSNE stvari

Ne zna šta priča...

Objavljeno:

Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je u Prištini da je sve ratne zločine na Kosovu, uključujući i silovanja, izvršila "država Srbija, a ne pojedinci iz Srbije".

On je kazao da je pored seksualnog nasilja, država Srbija počinila "etničko čišćenje i genocid na Kosovu, proterala oko milion kosovskih gradjana iz svojih domova, izvršila oko 400 pokolja širom Kosova protiv albanskih civila, ubila oko 1.300 dece samo zato što su bili Albanci".

"Ljudi koji su organizovali i vodili to sistemsko nasilje, te jezive zločini, nalaze se u Skupštini Srbije, Vladi Srbije, najvišim institucijama bezbednosti države Srbije", rekao je Tači na konferenciji "Svi zajedno jednim glasom" posvećenoj podršci žrtvama seksualnog nasilja tokom poslednjeg rata na Kosovu.

Tači je ocenio da su zločini poput silovanja bili "sredstvo ratovanja za državu Srbiju i srpske kriminalce".

"Vršili su ;jezive zločine da bi nas ponizili, da bi nas srušili i uništili našu čast i dostojanstvo", rekao je Tači i dodao da žrtve seksualnog nasilja "nisu krive za svoju prošlost, koja je deo prošlosti naroda i države Kosovo".

Dodao je da je žrtvama seksualnog nasilja potrebna veća institucionalna i socijalna podrška."Njima je potrebna snažnija podrška i veće razumevanje unutar naše porodice, zajednice i društva. Naše društvo mora učiniti više za preživele. Svi se moramo boriti protiv stigmatizacije žrtava seksualnog nasilja. Borba za nas okončana je 1999. godine, ali za žrtve seksualnog nasilja nikada nije prestala. Zbog straha od stigmatizacije, koja ne bi trebala biti prisutna u našem društvu, preživeli i dalje pate u tišini", naveo je Tači.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.