SVI SU BILI ZGROŽENI PONAŠANJEM ALBANACA: Gađali su me flašom! Prištinska delegacija napala srpsku pred svima!
Šef srpske delegacije pri CEFTA Ivan Marković, Foto: RTV Pink printscreen

incidenta

SVI SU BILI ZGROŽENI PONAŠANJEM ALBANACA: Gađali su me flašom! Prištinska delegacija napala srpsku pred svima!

Domaćin sastanka Albanija, pokušala je da relativiizuje incident

Objavljeno:

Šef srpske delegacije pri CEFTA Ivan Marković izjavio je danas da su sve delegacije zemalja koje su prisustvovale sastanku CEFTA u Valoni, na kome je prištinska delegacija napala srpsku, bile zgrozene takvim ponašanjem.

On je to rekao televiziji Pink, povodom incidenta koju je napravila delegacija Prštiine, kada su flašom gađali Markovića zato što je rekao da je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije. Kako je rekao, domaćin sastanka Albanija, pokušala je da relativiizuje incident, budući da je to veliki propust sa njhove strane i zbog političke podrške privremenim institucijama u Prštini, ali da ostale delegacije nisu prhvatile taj pokušaj.

- Svi su bili zgroženi, bio je prisutan strah, pošto je većna delegacija imala i žene u svom sastavu i mnoge koleginice su i plakale. Niko nije prhvatio obrazloženje domaćina, svi su podržali nas i izrazili veliko čuđenje i zgražavanje nad takvim ponasasanjem za koje moze da se kaže da je neciviliovano - rekao je Marković. On je dodao da samo pukom srećom flaša nije pogodila delegaciju Moldavije i koleginicu iz delegacije Srbije, kao i da je srpska ambasada u Tirani veoma brzo organzovala povratak delegacije u Srbiju.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.