ALBANCI NA KOSOVU IZGLADNJUJU SRBE I SPREMAJU IM NOVI EGZODUS! Ovo dramatično upozorenje stiže iz Vlade Srbije
Vlada Srbije, Foto: Stefan Jokić

UŽAS!

ALBANCI NA KOSOVU IZGLADNJUJU SRBE I SPREMAJU IM NOVI EGZODUS! Ovo dramatično upozorenje stiže iz Vlade Srbije

Strašne stvari...

Objavljeno:

Beograd neće dopustiti da životi srpskog naroda na severu KiM budu na bilo koji način ugroženi i da se naš narod izgladnjavanjem primora na egzodus, što je nesumljivo namera Prištine, izjavio je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

On je za "Blic" rekao da su Srbi na Kosovu i Metohiji, a pre svega oni na severu pokrajine, bili prinuđeni da se zbog trgovinske blokade Prištine snalaze i uspostave alternativne kanale snabdevanja osnovnim životnim namirnicama iz Srbije.

"Prištini nije bilo dovoljno to što nanosi gubitke našoj privredi, već je agresivnim policijskim akcijama rešila da prekine te alternativne puteve snabdevanja i da time doslovno egzistencijalno ugrozi naš narod. Podsetiću vas da je na kamione sa hranom i drugim potrepštinama čak pucano", izjavio je Đurić.

Upitan o tome kakve mere Srbija može da uvede Prištini i da li podržava tu ideju, Đurić naglašava da je odluka Srbije da bude maksimalno uzdržana motivisana potrebom da u međunarodnoj areni zvanični Beograd nastupa kao odgovorna strana.

Teško je, kako kaže, objasniti takvu poziciju građanima na KiM koji su svakodnevno izloženi pritiscima Prištine, ali i građanima u centralnoj Srbiji, kojima je, kako kaže, stalo do nacionalnog ponosa i koji možda priželjkuju da zvanični Beograd uzvrati istom merom.

foto: Nemanja Nikolić

"To je uvek moguće uraditi, ali odgovorna vlast pažljivo proračunava svoje poteze i misli nekoliko poteza unapred. Uveravam još jednom sve građane da je mnogo bolje to što smo veoma promišljenim potezima, odnosno bez afekta, delovali u jednom periodu koji ne mogu da opišem drugačije nego kao pokušaj proizvodnjenja destabilizacije i na KiM i u širem regionalnom kontekstu. Razume se da naša uzdržanost nije pasivnost i da postoje granice našeg strpljenja", objasnio je Đurić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.