KOLINDIN POKVARENI ŠAMAR SVIM SRBIMA! Na proslavi Dana državnosti pustili su NJEGOVU PESMU!
Kolinda Grabar Kitarović, Foto: AP

Provokacija

KOLINDIN POKVARENI ŠAMAR SVIM SRBIMA! Na proslavi Dana državnosti pustili su NJEGOVU PESMU!

Naravno, pomenula je i "velikorspsku agresiju"

Objavljeno:

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović na Pantovčaku je organizovala svečani prijem povodom Dana državnosti Hrvatske.

Na prijem je stigao predsednik Hrvatskog sabora Goran Jandroković, predsjednik Vlade Andrej Plenković i brojne druge zvanice. U početku svog govora predsednica Grabar-Kitarović pozdravila je sve prisutne, i nije propustila šansu da u veoma lošem kontekstu pomene Srbe. Ali najgore je usledilo posle...

– Ponosno i radosno čestitam vam Dan državnosti Republike Hrvatske. U istoriji hrvatskog naroda 25. jun1991. godine jedan je od najvažnijih datuma. Ime Hrvatske konačno je i zauvek upisano na političku mapu sveta, Hrvatska je tu ne samo lepa nego doista i naša. S posebnim poštovanjem spominjemo i našeg prvog predsednika dr. Franju Tuđmana. Uprkos tome što je demokratski izabrana vlast ustavno zajamčila ustavna prava, bili smo izloženi velikosrpskoj agresiji koju smo savladali zahvaljujući hrabrosti naših branitelja – rekla je u svom govoru Kolinda.

Ona je dodala da je "prisutnost hrvatskog imena u sedištima međunarodnih foruma i sportskim takmičenjima danas najvidljiviji znak istorijskih uspeha, ali da država nije samo ponos, nego i obaveza.

– Proteklih godina u ovoj sam prilici često govorila o raznim konkretnim zadacima unutrašnjeg razvoja. Danas ću samo podsetiti na demografski problem kao pitanje nad svim pitanjima, to je problem koji traži trajno delovanje. Ne dvojim da ćemo ga rešiti, mnoge smo velike i epohalne uspehe postigli na brojnim područjima. Imamo sjajne ljude. Narod, to je za mene drugo ime za optimizam. Zato čvrsto vjerujem u budućnost naše Hrvatske – rekla je Kolinda.

Nakon njenog govora izvedena je pesma "Dolazak Hrvata" Marka Perkovića Thompsona.

Hrvatska danas, podsjetimo, slavi 28. godišnjicu od proglašenja državne nezavisnosti i suverenosti, u spomen na 25. jun 1991. godine kada je Hrvatski sabor doneo odluku o pokretanju postupka razdruživanja od ostalih republika tadašnje SFRJ.

Do 2001. godine Dan državnosti se obilježavao 30. svibnja u spomen na konstituiranje prvog višestranačkog Sabora 1990. godine, a od 2001. godine slavi se 25. lipnja na dan kada je Hrvatski sabor 1991. donio Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske. Bonus video:

(Espreso.co.rs/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.