STRAŠAN BEZOBRAZLUK HARADINAJA: Za šta će sledeće optužiti Srbiju???
Ramuš Haradinaj, Foto: AP

Užasan je

STRAŠAN BEZOBRAZLUK HARADINAJA: Za šta će sledeće optužiti Srbiju???

Marko Đurić je jutros govorio o humanitarnoj krizi koju su izazvali Albanci

Objavljeno: 19:01h

Posle upozorenja direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića, koji je izrazio zabrinutost zbog dodatnih pritisaka Prištine na Srbe na severu Kosova i naveo da su Albanci poslednjih dana presekli kanale snabdevanja osnovnim životnim namirnicama iz centralne Srbije, javio se i premijer tzv. Kosova Ramuš Haradinaj.

Podsetimo, Đurić je jutros na TV Pink rekao da su počele da se javlјaju nestašice namirnica u opštinama na Severu i istakao da će Srbija naći načina da dostavi robu svom narodu u južnoj pokrajini. On je okrivio bivše vlasti za uspostavljanje „granične policija Kosova“ na prelazima Jarinje i Brnjak.

- Ta granična policija sada otima kamione i kombije sa robom, a u Kosovskoj Mitrovici nestaje roba. Mi ćemo nalaziti načine da doturimo sve što je neophodno - rekao je Đurić.

S druge strane, Haradinaj je rekao da najava humanitarne krize na severu Kosova i Metohije predstavlja "improvizaciju" i u kosovskoj vladi su "svesni takvog plana i neće dozvoliti da se on ostvari".

Haradinaj kaže da imaju dokaz o ovom scenariju, o ljudima koji su uključeni.

"Mi znamo da im je ciljano vreme četvrtak. Nećemo dozvoliti da prođu bilo kakvi proizvodi. Građani Kosova su to otkrili i uplašeni su čudnim dešavanjima. Ne usuđujemo se da ih pustimo ne zbog bilo kakve hrane već zato što krijumčari mogu da nose narkotike i oružje, a mi to ne dozvoljavamo", rekao je Haradinaj na konferenciji za novinare nakon sednice vlade.

On tvrdi da postoji tendencija da Prištinu prisile da zatvori oči pred švercom i trafikingom.

Haradinaj je najavio da neće biti povlačenja mera i da će centralne institucije ojačati vladavinu prava i zakona na severu Kosova i Metohije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.