ĐURIĆ KAO NIKAD POLUDEO NA AMERIKANCE! Nije mogao da se suzdrži, uputio im je 1 PORUKU!
Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, Foto: Printscreen / TV Pink

REAKCIJA

ĐURIĆ KAO NIKAD POLUDEO NA AMERIKANCE! Nije mogao da se suzdrži, uputio im je 1 PORUKU!

On je dodao da je poznato da SAD podržavaju nezavisnost AP Kosova i Metohije

Objavljeno: 22.06.2019. 12:47h
  • 100

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocenio je danas da se u saopštenju američkog Stejt departmenta povodom otkazivanja sastanka u Parizu o KiM neopravdano izjednačavaju Beograd i Priština, koja čini sve da bi sprečila dijalog.

U saopštenju Stejt departmenta navodi se da "Beograd i Priština moraju da uklone prepreke, izbegnu provokacije i vrate se pregovorima" i izražava spremnost SAD da pomognu obema stranama.

"Saopštenje Stejt departmenta verovatno je kompjuterski generisano ili se odnosi na drugi deo sveta. Voleo bih da dobijem objašnjenje gde i kada je Srbija provocirala nekoga ili uvodila barijere bilo kome", izjavio je Đurić.

On je dodao da je poznato da SAD podržavaju nezavisnost AP Kosova i Metohije, ali je istakao da "to nije opravdanje za uravnilovku i izjednačavanje Srbije s Prištinom koje je uvela anticivilizacijske takse, blokirala dijalog, 2.252 dana blokira ZSO i čestim nasilnim akcijama destabilizuje situaciju na terenu".

Đurić je ocenio da upravo zbog ovakvih izjava (kosovski premijer) "Ramuš Haradinaj traži da SAD budu jedini posrednik, a minira skupove poput samita u Parizu".

"Poštujemo svačiji stav, ali za ulogu u rešavanju problema potreban je izbalansirani, a ne navijački pristup. Ako ovako misle da nateraju Prištinu da ukine takse, nastavi dijalog i ponaša se odgovorno, bolje da odmah odustanu, pre nego što još štete bude pričinjeno", istakao je Đurić.

(Espreso.rs/Agencije)

 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media