HARADINAJ JE PREKO LAJČAKA POSLAO OPASNU PORUKU EVROPSKOJ UNIJI! Da li će SLOVAČKA priznati Kosovo?
Ramuš Haradinaj i Miroslav Lajčak, Foto: Beta/Armenija Zajmi Bešević, EPA / Hayoung Jeon

spremni za saradnju

HARADINAJ JE PREKO LAJČAKA POSLAO OPASNU PORUKU EVROPSKOJ UNIJI! Da li će SLOVAČKA priznati Kosovo?

Lajčak je izrazio spremnost za saradnju dve zemlje

Objavljeno:

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj zahvalio je u Prištini ministru spoljnih poslova Slovačke koji je i predsedavajući Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS), Miroslavu Lajčaku, za stav koji je izneo protiv razmene teritorija kao mogućem rešenju sporazuma o normalizaciji odnosa izmedju Kosova i Srbije.

Kako je saopšteno iz kabineta premijera Kosova, Haradinaj i Lajčak su danas tokom radnog doručka razgovarali o posvećenosti institucija Kosova ekonomskom razvoju, sprovodjenju evropske reforme i jačanju reda i zakona.

"Na ovom sastanku, premijer Haradinaj je rekao da je bilateralna saradnja izmedju dve zemlje važna, naglašavajući da je priznavanje Kosova od strane svih država članica EU, posebno Slovačke, direktan doprinos sigurnosti i stabilnosti u cijelom regionu", navodi se u saopštenju.

Haradinaj je od slovačkog ministra zatražio podršku njegove države za proces liberalizacije viznog režima za gradjane Kosova, kao i za članstvo Kosova u svim medjunarodnim organizacijama.

"Premijer Haradinaj je izrazio spremnost vlade da nastavi saradnju sa OEBS-om u jačanju demokratskih institucija u zemlji i dobrom upravljanju", piše u saopštenju.

Kako je saopšteno, Lajčak je izrazio spremnost za saradnju dve zemlje.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.