AMERIČKI AMBASADOR NA KOSOVU SLUČAJNO OTKRIO ŠTA JE STVARNI CILJ VAŠINGTONA! Ova ISTINA bolna je za sve Srbe
Filip Kosnet o Kosovu, Foto: AP

Sve je rekao!

AMERIČKI AMBASADOR NA KOSOVU SLUČAJNO OTKRIO ŠTA JE STVARNI CILJ VAŠINGTONA! Ova ISTINA bolna je za sve Srbe

Iz njegovih reči sve se može zaključiti...

Objavljeno:

Odlazeći ambasador SAD u Prištini, Filip Kosnet, izjavio je da Vašington nikada nije rekao da podržava sporazum o korekciji granice između Srbije i Kosova, već je, kako kaže, samo izraženo mišljenje da Beogradu i Prištini treba dati prostor za dijalog i dogovor o onome što žele, uz prethodnu privremenu suspenziju taksi.

"Mišljenje američke vlade je da pregovarači obe strane treba da imaju slobodu da odluče o čemu žele da razgovaraju. Kada je američka vlada prošle godine saopštila da se nećemo usprotiviti razgovoru o graničnoj regulativi, nismo rekli da podržavamo korekciju, već da pregovarači treba da imaju slobodu da razgovaraju o tome šta žele", rekao je Kosnet, preneli su prištinski mediji.

Ponovio je stav SAD da bi Priština trebalo da ukine nametnute 100 odsto uvećane takse na robu iz Srbije da bi dijalog bio nastavljen.

"Zato mislimo da bi kosovska strana trebalo da privremeno suspenduje takse kao prvi korak ka ponovnom uspostavljanju dijaloga, ali istovremeno zahtevamo od Beograda da preduzme korake da ponovo započne taj proces", dodao je on, prenela je Gazeta Expres.

Govoreći o dijalogu Beograda i Prištine, Kosnet je kaže da "dve vlade treba da tome pristupaju na kreativan način u cilju postizanja kompromisa koji verovatno nije popularan ni na Kosovu ni u Srbiji".

"Stav Vlade SAD u vezi sa dijalogom je da je on potreban za uspostavljanje mira, pravde i prosperiteta za građane, tako da snažno podržavamo brz povratak u dijalog. Verujemo da i vlade Prištine i Beograda treba da preduzmu korake u tom pravcu", kazao je Kosnet.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.