TEŽAK UDARAC U SRCE ALBANACA NA KOSOVU: Ovo nisu mogli da očekuju, VAŠINGTON JE BESAN!
kOSOVO, ILUSTRACIJA, Foto: Profimedia

Kratko i jasno

TEŽAK UDARAC U SRCE ALBANACA NA KOSOVU: Ovo nisu mogli da očekuju, VAŠINGTON JE BESAN!

Izveštaj Stejt departmenta je brutalan

Objavljeno: 20.06.2019. 19:29h
  • 406

Kosovska vlada nije uspela da obezbedi ni minimum standarda za eliminaciju trgovine ljudima, ali čini korake u ovom smeru, piše u izveštaju Stejt departmenta koji se objavljuje svake godine, a bavi se stanjem u trgovini ljudima u 187 zemalja sveta.

Iako je u izveštaju naglašeno da postoje određeni rezultati, kao što je izmena krivičnog zakonika, koji sad klasifikuje prisilnu prostituciju kao vid trgovine ljudima, glasni zaključak je da u glavnim poljima Kosovo nije ispunilo ni minimum potrebnih standarda.

"Osuđeno je manje kriminalaca, a identifikovano je manje žrtava. Sudije nastavljaju da trgovce ljudima osuđuju na blage kazne", piše u izveštaju Stejt departmenta.

Takođe, naglašeno je i da je vlada tzv. Kosova smanjila donacije za NVO utočišta za žrtve trgovine ljudima četvrtu godinu zaredom, što znači da se ove NVO sad izdržavaju gotovo samo od stranih donora.

Naglašava se da "vlasti na Kosovu moraju da istražuju, krivično gone i kažnjavaju trgovce ljudima, i da ih osuđuju na visoke kazne", kao i da obezbede sredstva za NVO.

Bonus video:

(Espreso.rs/Lajmi.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media