ALBANSKA POLITIČARKA SE 2  DECENIJE BAŠKARI U MOM STANU! Ispovest SRPKINJE koja se bori za svoju IMOVINU U PRIŠTINI
Radmila Todić Vulićević, Foto: Print Screen Youtube

ironija

ALBANSKA POLITIČARKA SE 2 DECENIJE BAŠKARI U MOM STANU! Ispovest SRPKINJE koja se bori za svoju IMOVINU U PRIŠTINI

Radmila Todić Vulićević, humanitarka i književnica, o životnoj bici koju punih 20 godina bije za parče svoje imovinu u centru Prištine

Objavljeno:

Moj stan u Prištini već 20 godina bez ikakve nadoknade koristi Kaćuša Jašari, političarka čiji je otac Halil Fejzulahu takođe bio političar iz vremena nekadašnje SFRJ. Ne gubim nadu da ću nekako uspeti da povratim svoju imovinu u samom centru ovog grada, u Goleškoj ulici, pišu "Novosti".

Ovako, za "Novosti", govori Radmila Todić Vulićević, humanitarka i književnica iz Prištine, dok se sa tugom u glasu priseća dana od pre ravno dve decenije kada je bila primorana da sa porodicom napusti dom, koji im je odmah uzurpiran. Kaže i da je od početka počela da traži pravdu u svim relevantnim međunarodnim i domaćim organizacijama, kao i onim koje su se bavile zaštitom ljudskih prava, ali bezuspešno.

- Najveća ironija je u tome što je Jašarijeva uzurpirala stan koji mi je dodelila Komisija Izvršnog veća Skupštine AP Kosova i Metohije, dok je ista ta komisija svojevremeno njenom ocu dodelila stan usred Beograda. Moj stan u Prištini, falsifikovanjem, ona je prevela na svog, sada već pokojnog oca - ističe Radmila, revoltirana nepravdom i neprimerenim odnosom nadležnih institucija prema srpskoj imovini na Kosmetu.

U Čudu se sagovornica "Novosti" priseća 2006. godine, kada je od Agencije Ujedinjenih nacija - HPD dobila rešenje da će "uzurpatori morati da joj isplate novac za stan jer je ona vlasnik, ali da imaju pravo na korišćenje".

- Niko nije umeo da mi objasni i pojasni značaj tog rešenja. U međuvremenu, ne znam na koji način, uspeli su da taj stan upišu u katastar na ime navodnog vlasnika Halila Fejzulahua, koji je preminuo 2007. godine - govori nam Radmila .

Ova Prištevka ističe da svoj slučaj i danas prezentuje svim međunarodnim predstavnicima na KiM kako bi ukazala na hiljade sličnih slučajeva uzurpacije srpske imovine.

NIJE NAPUSTILA KOSOVO

Rođena u Uroševcu, Radmila je od druge godine života živela u Prištini gde je završila Ekonomski fakultet i osnovala porodicu. I pored izbeglištva iz sopstvenog grada, nastavila je da živi na Kosmetu u obližnjoj Gračanici.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.