LE PENOVA ODUŠEVILA SRBE: Prvo se osvrnula na ALBANCE, ali je onda spomenula DRAŽU!
Marin Le Pen, Foto: EPA / Angel Medina

ODUŠEVILA

LE PENOVA ODUŠEVILA SRBE: Prvo se osvrnula na ALBANCE, ali je onda spomenula DRAŽU!

Kako Le Pen kaže najuticajniji mediji, često izvrću njene reči, što unosi konfuziju

Objavljeno:

Marin le Pen, preko svog štaba iznosi ključne stavove o nama. Evropa postala zatvor za narode, koji se ruši. Francusko priznavanje Kosova bila je greška.

Hoće li biti poništeno priznavanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova?

Nedavno smo u Evropskom parlamentu imali priliku da amandmanom izmenimo izveštaj o napretku Srbije, što jasno oslikava naš stav. Francuska je napravila grešku priznajući nezavisnost Kosova, koju pet država članica EU nisu priznale. Zbog toga je neprihvatljivo što EU insistira na normalizaciji odnosa između Srbije i Kosova. Posebno smo zabrinuti zbog statusa Srpske pravoslavne crkve na takozvanom Kosovu, čija vlada sistematski negira vlasnička prava SPC, i to posle 1999. godine kada je uništeno 107 crkava, i 2004, kada su, prema podacima OEBS, razorene još 34 crkve i 392 groblja.

Osim zabrinutosti zbog ove nepravde koju je srpski narod pretrpeo na Kosovu, Marin, ističe opasnost od ilegalne migracije u koju je uključen veliki broj „Kosovara“. Ilegalna migracija će biti u vrhu prioriteta njene vlade. Ona se suprotstavljala i suprotstavljaće se ukoliko postane predsednik Francuske, jednostrano proglašenoj nezavisnosti Kosova.

SRBIJA

Kako gledate na istorijske i aktuelne veze između Srbije i Francuske?

– Kroz istoriju, veze između naše dve nacije uvek su bile vrlo bliske i veoma jake. Bili smo saveznici u Prvom svetskom ratu. General De Gol se oduvek divio generalu Draži Mihailoviću čiji je lik najbolje predstavljao srpski otpor nacizmu. Najemotivniji simbol je spomenik posvećen francusko-srpskom prijateljstvu u Beogradu. Ali, 1992. godine taj spomenik je bio presvučen crnom tkaninom. Od tada, nažalost, svi francuski predsednici i vlade uništavali su ovo veoma dugo prijatljstvo.

EVROPA

Da li Srbija treba da uđe u EU?

– Za nas, EU je postala zatvor za narode, koji se ruši. Volimo srpski narod. Ako Srbija ikada uđe u EU, izgubiće svoju dušu i sudbinu, nastavljajući veoma negativan ciklus koji je započeo NATO bombardovanjem. Treba s ponosom da pokušate da obnovite odnose sa vašim prirodnim saveznicima umesto da se sve više savijate pred globalističkom elitom.

STRANCI

Da li mnogobrojni Srbi, koji žive u Francuskoj, treba da strahuju da će biti izbačeni?

Kako Le Pen kaže najuticajniji mediji, često izvrću njene reči, što unosi konfuziju. NJena namera nije da deportuje strance. Ona samo želi da osigura poštovanje zakona. Ilegalni imigranti će biti vraćeni u svoje zemlje.

Oni stranci koji poštuju Republiku Francusku, koji su spremni da budu deo našeg društva, da doprinose njegovoj izgradnji, i oni koji ispunjavaju zakonske uslove, nemaju apsolutno nikakvih razloga za zabrinutost. Srbi pripadaju našoj, evropskoj, hrišćanskoj civilizaciji i zbog toga nemaju većih problema da se integrišu u Francuskoj.

BONUS VIDEO:

OSVEŽENJE U VRELE DANE! Kad nemate bazen ili more, dobro je i baštensko crevo, ali šta dete da radi sa njim, posebno ako ima nastavak pod pritiskom?! (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Nacionalist.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.