HRVATSKA JE NAJGORE PONIZILA SRBIJU NA KOSOVU! Ovaj JAK ŠAMAR Zagreba Beogradu BAŠ BOLI
Hrvatski general u poseti Kosovu, Foto: mod.rks-gov.net

PROVOKACIJE!

HRVATSKA JE NAJGORE PONIZILA SRBIJU NA KOSOVU! Ovaj JAK ŠAMAR Zagreba Beogradu BAŠ BOLI

Šta rade ovo?

Objavljeno:

Načelnik Generalštaba Vojske Hrvatske general Mirko Šundov boravi danas na Kosovu. On se najpre sastao sa komandantom tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga Rahmanom Ramom, ministrom odbrane tzv. Kosova Rustemom Berišom, a nakon toga i sa premijerom privremenih prištinskih institucija Ramušem Haradinajem.

Posle sastranka u Prištini, Šundov je otišao u Prekaze, gde je odao poštu najvećom teroristi iz tzv. OVK Ademu Jašariju.

Mirko Šundov, načelnik Generalštaba Vojske Hrvatske je rekao da je njegova poseta Kosovu potvrda dosadašnje uspešne saradnje.

- Naša bilateralna saradnja sa Kosovom prevashodno je usmerana na prenos iskustava Hrvatske vojske iz različitih funkcionalnih područja. U cilju pružanja potpore pristupanju Kosova evroatlanskim organizacijama i inicijativama, poput članstva u NATO u EU, kao i regionalnoj inicijativi A5 - rekao je Šundov.

Komandant tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga Rahman Rama zahvalio se hrvatskoj državi i rekao da će i ubuduće biti razvijana strateška saradnja.

foto: mod.rks-gov.net

- Hrvatska je strateško mesto gde imamo saradnju i poverenje. Naš cilj je da budemo deo svih regionalnih inicijativa i da budemo deo evroatlantskih struktura kako bismo preuzeli iskustva hrvatske vojske, jer su oni deo NATO snaga - rekao je general Rama.

Načelnik Generalštaba oružanih snaga Hrvatske je pozvao pripadnike KBS-a da u svojim misijama koriste hrvatsku vojnu opremu.

- To su kvalitetni proizvodi, najbolja referenca, zato hrvatska vojska koristi sve te proizvode u misijama, operacijama, kao što su puške, pištolji, borbene odore, delovi odora, kacige koje su suverena platfoma za buduće zadatke pojedinaca i sva druga važna područja - kazao je Šundov.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.