ALBANCI SLAVE NATO, A ONDA SU IM SRBI JEZIVO ODGOVORILI! U Mitrovici je postavljen jasan znak da je KOSOVO SRBIJA
Kosovska Mitrovica, Foto: Prentscren

NIKO OVO NIJE OČEKIVAO

ALBANCI SLAVE NATO, A ONDA SU IM SRBI JEZIVO ODGOVORILI! U Mitrovici je postavljen jasan znak da je KOSOVO SRBIJA

Ovo je hrabar potez

Objavljeno:

Povodom 20. godišnjice ulaska NATO trupa na Kosovo i Metohiju u Prištini pripremaju slavlje, na koje su stigli i ključni akteri agresije Alijanse na Saveznu republiku Jugoslaviju, bivši američki predsednik Bil Klinton i nekadašnja državna sekretarka Medlin Olbrajt. U severnom delu Kosovske Mitrovice ništa ne asocira na ovo praznovanje.

Manifestacije u Prištini se događaju u usijanoj atmosferi, neposredno posle nedavnog upada specijalaca na sever Kosova i Metohije, ali i posle sednice Saveta bezbednosti UN, na kojoj je šef srpske diplomatije Ivica Dačić upozorio na mogućnost novih incidenata i pozvao međunarodnu zajednicu da zaustavi „ratnu mašineriju“ Prištine.

O porukama koje stižu iz Prištine, ali i o tome kako Srbi u pokrajini vide povratak Klintona i Olbrajtove na mesto zločina, ekipa Sputnjika izveštava iz prve ruke, iz Prištine, kao i sa severa Kosova i Metohije.

U Kosovskoj Mitrovici posle jake kiše nema ni jedne naznake da je 12. jun nekakav praznik, kako taj dan prikazuju prištinske vlasti. Na ulicama je mirno, nema pojačanih snaga bezbednosti, a ljudi idu svojim poslom.

Grad je iskićen srpskim zastavama kao i obično.

foto: Tanjug/ Filip Krainčanić

U kasno posle podne u kafićima je malo ljudi. Sve podseća na bonacu, da bi predveče skoro ceo grad izašao napolje. Na taj način živi severni deo Kosovske Mitrovice.

Šetalište ispred parka mira ispred mosta na Ibru, osim srpskim, iskićeno je i ruskim zastavama.

Policijske snage su malobrojne i uobičajeno koncentrisane oko mosta na Ibru.

Jedini deo grada koji nije iskićen zastavama je Bošnjačka mahala.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.