OVAKO SE ZAVRŠAVA PRIČA SA KOSOVOM! Ovo je PUTINOV konačan STAV o dijalogu sa PRIŠTINOM!
Očigledno je da će se sada rešenje tzv. "kosovskog pitanja" morati tražiti u okvirima u kojima nema prekrajanja granica Republika Srbije, Foto: Printscreen / Youtube

Priština počela kampanju protiv UN i Rusije

OVAKO SE ZAVRŠAVA PRIČA SA KOSOVOM! Ovo je PUTINOV konačan STAV o dijalogu sa PRIŠTINOM!

Rusija je ponovo podržala i Ustav Srbije u kom jasno stoji da su Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije, te da naša zemlja ima dve autonomne pokrajine 

Objavljeno: 10.06.2019. 20:24h
  • 701

Zamenik ambasadora Rusije pri UN Dmitri Polanski optužio je danas kosovsku ambasadorku Vloru Čitaku da laže i insinuira kako bi opravdala policijsku akciju na severu KiM 28. maja.

Međutim, posebno je zanimljivo što je predstavnik Rusije istakao da se ta zemlja zalaže za komrpomisno rešenje zasnovano na Rezoluciji 1244, te istakao da je destruktivno uvoditi rokove za konačno rešenje.

Utisci su da je Polanski branio Srbiju kao da je u pitanju njegova država, te je istom žustrinom branio ruskog državljanina Mihaila Krasnoščenka i Srbe na Kosovu i Metohiji.

On je ocenio da akcije tzv. kosovske policije nisu imale za cilj borbu protiv korupcije i kriminala, već da je Priština želela da pokaže da može da preuzme sever, budući da to nije uspela nekoliko dana ranije, na izborima na kojima je pobedila Srpska lista.

Naveo je da je Priština počela kampanju protiv UN i Rusije čiji je cilj da se diskredituje UNMIK kako bi otišao sa KiM, ali i da se odbrani takozvana država Kosovo.

Rusija je ponovo podržala i Ustav Srbije u kom jasno stoji da su Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije, te da naša zemlja ima dve autonomne pokrajine.

Polanski je postavio pitanje i o "tajnovitim aktivnostima" koje se, kako je naveo, odvijaju unutar američke baze Bondstil.

Očigledno je da će se sada rešenje tzv. "kosovskog pitanja" morati tražiti u okvirima u kojima nema prekrajanja granica Republika Srbije.

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media