NAJMOĆNIJA ALBANKA UDARILA NA ANU BRNABIĆ! Onda se oglasio PUTIN!
Diplomatska predstavnica Prištine u SAD Vlora Čitaku, Foto: Printscren

opet izmišlja

NAJMOĆNIJA ALBANKA UDARILA NA ANU BRNABIĆ! Onda se oglasio PUTIN!

U fokusu zasedanja je poslednja brutalna akcija tzv. kosovskih specijalnih jedinica na severu KiM

Objavljeno:

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija u Njujorku danas je razmatrao Izveštaj generalnog sekretara UN o radu UNMIK.

U fokusu zasedanja je poslednja brutalna akcija tzv. kosovskih specijalnih jedinica na severu KiM, uključujući i hapšenje i napad na osoblje Misije UN.

Kada je dobila reč, diplomatska predstavnica Prištine u SAD Vlora Čitaku je lažno interpretirala izjavu predsednika Vlade Srbije Ane Brnabić o liderima kosovskih Albanaca, te je slagala UN da je Brnabić mislila na građane Kosova!

Čitaku je zatim optužila ruskog službenika UNMIK-a Mihaila Krasnošenka da je "koristeći zvanično vozilo UNMIK-a, pomagao podizanje barikada i sprečio da (tzv.) kosovska policija ispuni zadatak". Ona je rekla da je Krasnošenko "doneo motornu testeru, kako bi srušio drveće na put i sprečio prolazak kosovske policije.

Optužbe da kosovske vlasti namerno targetiraju osoblje UNMIK-a su neshvatljive. Do sada, ni jednom službeniku UN na Kosovu se nije ništa desilo niti je bio meta pretnji ili zastrašivanja - rekla je Čitaku.

Čitaku je i priznala da je fotografija koju je Brovina pokazala bila lažna, ali i dalje tvrdi da je bilo "masovnih silovanja Albanki".

Zamenik ambasadora Rusije pri UN Dmitri Polanski joj je zatim oštro odgovorio, napomnjući da Čitaku laže, umesto da se izvinjava.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.