SILOVALI SU 800 ŽENA, UPRLJALI SU RUKE KRVLJU DO LAKATA: Čović gostovao u Jutarnjem programu i digao Srbiju na noge
Nebojša Ćović, Foto: Marina Lopičić

JAKE REČI PRVOG ČOVEKA KK ZVEZDE

SILOVALI SU 800 ŽENA, UPRLJALI SU RUKE KRVLJU DO LAKATA: Čović gostovao u Jutarnjem programu i digao Srbiju na noge

- U Srbiji treba napraviti unutrašnju harmoniju oko politike za Kosovo i Metohiju i ocenio da KIM ne mogu da budu problem na kome postoji nadgornjavanje u unutrašnjoj politici u Srbiji - jasan je Čović

Objavljeno:

Nastup predsednika Aleksandra Vučića u Bratislavi bio je konretan, argumentovan, jasan i sa dokumentacijom da se vidi ko je konkretno šta ispunio iz Briselskog sporazuma, ocenio je u jutarnjem programu TV Pink Nebojša Čović.

Čović je besno naveo da je Hašim Tači zamenjivao teze kada proziva Srbiju za nesprovođenje tog sporazuma jer ga u određenim tačkama upravo Priština nije sprovela.

Govoreći o aktivnostima Srbije, Čović je ocenio da naravno da Srbija sprečava Kosovo da uđe u Interpol ili UNESCO i da je "naš posao povlačenja priznanja i sprečavanja novih priznanja".

Čović je istakao da falsifikati oko broja silovanih Albanki mogu da budu jako opasni.

Hašim Tači
Hašim Tači foto: BETA / ARMENIJA ZAJMI BESEVIC

Izneo je podatak "međunarodne zajednice da se oko 800 žena prijavilo da je silovano, a stotinak je uspelo da dokaže pred međunarodni institucijama da se to dogodilo".

Čović je ocenio da je Ramuš Haradinaj dezinformisao javnost o sastanku sa kancelarkom Angelom Merkel koja je "sigurno pričala o taksama".

On je rekao da Nemci nisu ni za podelu, ni za razgraničenje i da su za autonomije što bi značilo "za sever Kosova autonomija visokog stepena u prvoj fazi, a za 15 i više godina da ti ljudi imaju pravo da se izjašnjavaju o svom statusu".

Kada pričaju o promeni granica na Balkanu, Nemci su zaplašeni daljim promenama u Evropi, smatra Čović. On je ocenio da su takse pri kraju i da su one kupovina vremena pošto međunarodna zajednica nije uspela da slomi Srbiju oko Kosova.

Ramuš Haradinaj
Ramuš Haradinaj foto: Profimedia

Čović je izneo sumnju da će Hašim Tači, Ramuš Haradinaj i Kadri Veselji, moći da dovedu do rešenja, "jer su im ruke do lakata uprljane krvlju" i ocenio da ta trojka drži diktatorsku varijantu vlasti na KiM u strahu da im ne bude suđeno.

On je rekao da u Srbiji treba napraviti unutrašnju harmoniju oko politike za Kosovo i Metohiju i ocenio da KIM ne mogu da budu problem na kome postoji nadgornjavanje u unutrašnjoj politici u Srbiji.

- Sesti i dogovoriti se, a ne može bas sve javno da se kaže - rekao je Čović.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.