TAKSE UKIDAM SAMO AKO SRBIJA PRIZNA KOSOVO: Haradinaj nakon povratka iz Nemačke UDARIO PO SVIM SRBIMA!
Ramuš Haradinaj, Foto: Profimedia

DISKUSIJA NIJE NASTAVLJENA

TAKSE UKIDAM SAMO AKO SRBIJA PRIZNA KOSOVO: Haradinaj nakon povratka iz Nemačke UDARIO PO SVIM SRBIMA!

Rekao je i da je poznat njegov stav o taksama

Objavljeno: 07.06.2019. 18:04h
  • 86

Premijer takozvane Republike Kosova Ramuš Haradinaj je nakon povratka iz posete Nemačkoj izjavio da se o temi podele nije uopšte razgovaralo, jer ta tema više ne postoji.

Haradinaj je na konferenciji za medije u Vladi Kosova izjavio da diskusije o podeli Kosova tokom njegovih susreta sa kancelarkom Angelom Merkel i drugim zvaničnicima nije bilo.

"Diskusija o toj temi nije nastavljena, jer ona više ne postoji. Naravno razume se da je u interesu Kosova da kažemo da je nastavak dijaloga i pronalaženje rešenja posao više strana kada je u pitanju samit u Parizu. Garantujem vam da niko neće pokazati prstom prema Kosovu", kazao je Haradinaj.

Ocenio je da je ova poseta doprinela drugom nivou saradnje sa Nemačkom o svim temama koje se tiču Kosova.

"Kosovo se tretiralo kao bilateralna država i to je napredak Kosova u odnosima sa jednom snažnom zemljom kako što je Nemačka. Ja se zahvaljujem kancelarki Merkel i drugim institucijama", rekao je kosovski premijer.

Rekao je i da je poznat njegov stav o taksama.

"Ona može biti ukinuta samo ako Kosovo bude priznato od strane Srbije. Nije taksa smetnja za dijalog, već nespremnost Srbije da se vrati dijalogu", kazao je Haradinaj.

On je potvrdio da je Nemačka još jednom rekla "da" procesu liberalizacije viza za gradjane Kosova i da radi na stavljanju na dnevni red pitanje viza na sastancima Evropskog saveta tokom ovo leta.

"Sada nam treba jedan ili više sponzora koji rade u pravcu liberalizacije viza, sada smo u fazi u kojoj nam je potrebna pomoć", kazao je on.

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs/Agencije)

 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media