ALBANCI IZ PAKLA I MAFIA SHQIPTARE S EDIJEM RAMOM FINANSIRAJU VELIKU ALBANIJU! Ovako novcem od DROGE otimaju KOSOVO
Edi Rama je jedan od onih iza kojih stoji mafija..., Foto: Printscreen

OTKRIVAMO!

ALBANCI IZ PAKLA I MAFIA SHQIPTARE S EDIJEM RAMOM FINANSIRAJU VELIKU ALBANIJU! Ovako novcem od DROGE otimaju KOSOVO

Evo kako sve funkcioniše...

Objavljeno: 08.06.2019. 15:00h
  • 30

Projekat velike Albanije finansira dobro organizovana i uigrana albanska mafija, koja drži tržište droge u Britaniji, Švajcarskoj i još nekim zemljama. Tim prljavim novcem plaćaju se lobisti, političari i druge uticajne ličnosti koji bi radili na stvaranju jedinstvene albanske države na teritoriji Balkana.

"Albanija je glavni punkt za narkotike u Evropi i novac stečen trgovinom drogom vlada tom zemljom", ocenjuje nemački dnevnik "Bild“, ukazujući na audio-snimke na kojima mafija vrbuje glasače za stranku albanskog premijera Edija Rame.

Time je ugledni nemački časopis objasnio kako stoje stvari i ko je zaista vrh samog brega nazvan velika Albanija.

Kako saznaje naš portal dobar deo novca, ali i same "robe" dolazi i na Kosovo odakle se finansiraju razni pokreti, veterani UČK, ali i pojedini visoki funkcioneri u Prištini.

- Novac iz Albanije, ali i droga su na Kosovu i to više nije tajna, pa čak ni za zemlje na Zapadu. U Prištini se to više ne krije, a čak i pojedini funkcioneri, lokalni krimosi bez bilo kakvog ustručavanja voze automobile registrovane u Albaniji - otkriva naš izvor.

„Mafija šiptare”, koja prema procenama britanske nacionalne kriminalističke agencije konsoliduje moć u ostrvskom podzemlju, na putu je da sasvim preuzme tržište kokaina vredno 5,6 milijardi evra. Ona je jedan od ključnih finansijera velike Albanije.

foto: Privatna arhiva, Wikipedia

U trgovini kokainom međunarodni uvoznici uglavnom su radili nezavisno od veleprodavaca i bandi. Albanci su počeli da pregovaraju direktno sa kolumbijskim kartelima koji kontrolišu proizvodnju koke i ugovarali ogromne pošiljke iz Južne Amerike, zadržavajući ceo lanac snabdevanja.

Prema podacima obaveštajnih službi iz Britanije, Albanci su tako snizili cenu, a povećali čistoću kokaina. Kilogram su plaćali najviše 5.500 funti u vreme kada je konkurencija davala holandskim veletrgovcima čak 22.500 funti. Kako s tom cenom nisu imali nikakve šanse, preostalo im je jedino da kupuju kokain od Albanaca.

Banda Helbanijanc (u igri reči „Albanci iz pakla”) pripada „maloprodajnom sektoru” u celom lancu i čine je ulični dileri i čuvari discipline šireg kriminalnog udruženja „Mafija šiptare”, koje, prema procenama britanske nacionalne kriminalističke agencije, konsoliduje moć u podzemlju Ujedinjenog Kraljevstva i na putu je da skoro sasvim preuzme tržište kokaina vredno pet milijardi funti (5,6 milijardi evra). Iako se u razmetljivim spotovima na internetu hvale da imaju ljude i oružje i da su spremni na nasilje, policijski izvori kažu da su oni najniži rang albanske mafije.

- Nije realno očekivati neke rezultate u borbi protiv albanske mafije, jer je ona globalna i upravlja svim teritorijama na kojima žive Albanci - ocenjuje predsednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun i upozorava da je „pomoćna baza“ te mafije i na Kosmetu.

foto: Printscreen/RTS1

Tekst objavljen u nemačkom „Bildu“, garniran snimcima koji dokazuju da je jedan albanski narko-bos „kupovao“ glasove za Socijalističku partiju premijera Edija Rame nije prvi tekst u zapadnim medijima u kojem se tvrdi da je Albanija — mafijaška država.

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun kaže za Sputnjik da se tekst u „Bildu“ poklapa sa demonstracijama pristalica albanskih opozicionih partija protiv Edija Rame, čiji lideri tvrde da je on glavni kriminalni bos u Albaniji.

On podseća da su takva saznanja objavljivana u više navrata proteklih godina i dodaje da nema nikakve dileme da su novinari došli do tih informacija od pojedinih bezbednosnih službi koje su zadužene za borbu protiv organizovanog kriminala.

Podsetimo Holanđani su nedavno zahtevali da se ukine vizna liberalizacija za građane Republike Albanije zbog poplave albanskog kriminala, a Britanci su, maltene, zvanično objavili da ne mogu da se obračunaju sa albanskim kriminalcima i da oni sada kontrolišu Albaniju.

„Međutim, Albanija je članica NATO-a, Albanija im završava neke poslove i podrška koja se pruža Ediju Rami je verovatno sastavni deo nekih geopolitičkih igara i tu se onda gleda blagonaklono ili se prećutkuje taj deo ilegalnih aktivnosti, kojima se on, prema pisanjima medija, očigledno bavi“, objašnjava Drecun.

foto: Fejsbuk

Međutim, to nije slučaj samo sa Edijem Ramom, jer se i prethodni premijer Albanije Salji Beriša, koji sada govori da je Edi Rama glavni kriminalni bos, bavio kriminalnim aktivnostima. Na severu Albanije, u kući, odnosno dvorištu Saljija Beriše bila je glavna baza terorista koji su se svojevremeno ubacivali na Kosmet, podseća Drecun.

Albanija jeste nosilac kriminala u regionu, sa svojim „pomoćnim bazama“ na Kosmetu i u Makedoniji, naglašava Drecun i dodaje da je očigledno čitava priča oko Albanije vezana za narastanje globalne moći albanske mafije, koja je sada, prema nekim tvrdnjama, već četvrta ili peta mafija na svetu.

„Zašto nema energične borbe protiv te mafije, naročito na njenom izvorištu — u Albaniji i na Kosmetu, to je pitanje za zapadne vlade. Međutim, očigledno je da tu postoje razna cinculiranja, političke igre, tako da je situacija dosta komplikovana. Jednostavno ne vidimo tu uspešno organizovanu, efikasnu borbu Zapada protiv organizovanog kriminala i situacija je tim opasnija što je taj organizovani kriminal, odnosno albanska mafija povezana sa radikalnim islamističkim i terorističkim grupacijama“, ističe Drecun.

foto: AP

Ukoliko bi i došlo do promene vlasti u Albaniji, teško je prognozirati da li bi se država mogla obračunati sa mafijom, jer, kako kaže, pitanje je da li Albanija kao država ima dovoljno kapaciteta, ako postoji politička volja, za obračun sa mafijom.

„Ne zna se ni koliko su lideri opozicije nezavisni od albanske mafije i koliko bi njihovo delovanje moglo da bude upereno protiv mafije, ali čini mi se da nije realno očekivati neke rezultate u borbi protiv albanske mafije, jer je ona globalna, ona upravlja svim teritorijama na kojima žive Albanci, ona rukovodi stvaranjem ’velike Albanije‘. Zapravo, ako Zapad želi efikasnu borbu protiv organizovanog kriminala u Albaniji, morao bi da udari na vrh globalne albanske mafije, jer tu je ta vrhuška, tu su ti mozgovi koji odlučuju o svemu tome, a Edi Rama je samo sastavni deo globalne albanske mafije“, zaključuje Drecun.

 

Bonus video:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media