IVICA DAČIĆ OŠTRO: Sever Kosova ne može pod suverenitet Prištine i to je kraj!
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, Foto: Stefan Kojić

jasno i glasno

IVICA DAČIĆ OŠTRO: Sever Kosova ne može pod suverenitet Prištine i to je kraj!

Dačić kaže da se tu ne radi o odnosu Rusije i Sjedinjenih američkih država, već o odnosu evropskih partnera i Sjedinjenih američkih država

Objavljeno: 03.06.2019. 21:26h

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić smatra da će pitanje Kosova biti rešeno ako se međunarodna zajednica složi oko toga da ga treba rešiti.

"Sever Kosova ne može pod suverenitet Prištine i to je kraj", rekao je Dačić gostujući u emisiji "Stav" na O2 tv i podsetio da on o tome govori desetak godina jer, kako kaže, zna da je to jedino konkretno rešenje koje ne izaziva probleme.

"Ako se međunarodna zajednica složi oko toga da treba pitanje Kosova zatvoriti kao problem koji generira stalnu nestabilnost, mislim da će to pitanje biti rešeno", smatra Dačić, ali ističe da je problem u tome što delovi međunarodne zajednice nisu saglasni oko toga.

Dačić kaže da se tu ne radi o odnosu Rusije i Sjedinjenih američkih država, već o odnosu evropskih partnera i Sjedinjenih američkih država.

Komentarišući ponovljenu izjavu predsednika Crne Gore Mila Đukanovića da je rešenje u Badinterovoj formuli, Dačić je izrazio saglasnost s tim stavom, ali je izrazio i nevericu da takav stav iznosi upravo predsednik Crne Gore, koja je priznala samoproglašenu nezavisnost Kosova.

"Ne mogu da verujem da se predsednik Republike Crne Gore ne seća da je Badinter govorio o granicama republika, a ne o granicama pokrajina. Samo, nemojte sada kad ste prekršili Badinterovu formulu, da govorite o tome da ne mogu da se menjaju neke granice koje nikad nisu bile međunarodno priznate, već su to administrativne granice između centralne Srbije i autonomnih pokrajina", rekao je Dačić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs/b92.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media