MRTVA TRKA HARADINAJA I TAČIJA, NE ZNA SE KO JE GORI: Ovo je rekao RAMUŠ posle sastanka sa FRANCUZIMA I NEMCIMA!
Ramuš Haradinaj, Foto: Beta/Armenija Zajmi Bešević

au!

MRTVA TRKA HARADINAJA I TAČIJA, NE ZNA SE KO JE GORI: Ovo je rekao RAMUŠ posle sastanka sa FRANCUZIMA I NEMCIMA!

Kosovo je spremno za sveobuhvatan sporazum

Objavljeno: 03.06.2019. 12:56h

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj rekao je danas da je Kosovo spremno za postizanje sporazuma, ali pod uslovom da deo sporazuma ne budu granice.

On je to objavio posle sastanka s delegacijom visokih diplomatskih predstavnika Nemačke i Francuske o pripremama za samit u Parizu 1. jula.

"Kosovo je spremno za sveobuhvatan sporazum, za međusobno priznanje sa Srbijom u sadašnjim granicama i pozdravljamo fokusiranje Nemačke i Francuske da se dijalog vrati na potrebni kolosek", napisao je Haradinaj na Fejsbuku.

U toku je sastanak nemačkih i francuskih diplomata s predsednikom Skupšptine Kosoa Kadrijem Veseljiem i s rukovodiocima pregovaračke ekipe Kosova Fatmirom Ljimajem i Špendom Ahmetijem, a prethodno su se sastali s predsednikom Kosova Hašimom Tačijem.

 

isoki diplomatski predstavnici Nemačke i Francuske danas su na Kosovu radi priprema za samit u Parizu gde će se se 1. jula, uz posredovanje francuskog predsednika Emanuela Makrona i nemačke kancelarke Angele Merkel, razgovarati o nastavku dijaloga i postizanju sveobuhvatnog pravno-obavezujućeg sporazuma Kosova i Srbije.

Bonus video: 

(Espreso.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media