DA SAM NA SLOBODI ZA 48 SATI KOSOVO BI OPET BILO NAŠE! Ove Legijine reči se NE ZABORAVLJAJU (FOTO)
Milorad Ulemek Legija, Foto: Profimedia

šta vi kažete?

DA SAM NA SLOBODI ZA 48 SATI KOSOVO BI OPET BILO NAŠE! Ove Legijine reči se NE ZABORAVLJAJU (FOTO)

Poruka komandanta JSO koja i danas izaziva pažnju

Objavljeno:

S obzirom da se situcija na Kosovu i Metohiji zaoštrava, a s obzirom na napad koji su specijalci ROSU izveli pre samo nekoliko dana, kada je uhapšeno 19 Srba, a pretučeno više od 100 osoba, među kojima je bilo i starijih građana, društvenim mrežama je ponovo počela da kruži izjava komandanta Crvenih Beretki, Milorada Ulemeka Legije.

Naime, korisnici društvenih mreža dele njegovo obraćanje javnosti, koje je ostalo upamćeno po izjavi da bi, oslobodio Kosovo za samo dva dana, kada bi bio pušten iz zatvora.

"Da sam na slobodi, za 24 sata bih okupio JSO, a za 48 sati bi Kosovo bilo naše, a onda bih se vratio ovde u zatvor gde sam sa ponosom ušao. Pustite me na 4 dana", poručio je tada Legija iz zatvorske jedinice gde je smešten i dodao:

"Videli ste kako izgledaju njihovi tzv. specijalci i koliko su obučeni. Jedan Srbin je golim rukama uspeo da ga nokautira. Kod nas u jedinici, ne bi stigao ni da zamahne rukom već bi bio na podu".

Podsetimo, Legija je 23. maja 2007. godine osuđen na 40 godina za učešće u ubistvu Zorana Đinđića 12. 3. 2003. Juna 2005. osuđen je na 15 godina zatvora zbog svoje umešanosti u smrt četvorice članova Srpskog pokreta obnove u saobraćajnoj nesreći na Ibarskoj magistrali i pokušaj ubistva Vuka Draškovića juna 2000. u Budvi. Na presudu je uložena žalba i Vrhovni sud Srbije ju je uvažio krajem marta 2006. Nakon treće presude Legija je osuđen na 15 godina zatvora. Jula 2005. Legija je osuđen na 40 godina za ubistvo Ivana Stambolića i pokušaj ubistva Vuka Draškovića u Budvi. Juna 2006. Vrhovni sud Srbije je potvrdio presudu.

BONUS VIDEO: Espreso intervju nedelje - Naim Leo Beširi

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.