OVO SU SRBI KOJE SU ALBANCI UHAPSILI DANAS NA KOSOVU! Privedeno je najmanje 19 OSOBA! (FOTO)
Veroljub Dimitrijevic, Foto: Printscreen facebook / Veroljub Dimitrijevic

NI KRIVI, NI DUŽNI

OVO SU SRBI KOJE SU ALBANCI UHAPSILI DANAS NA KOSOVU! Privedeno je najmanje 19 OSOBA! (FOTO)

Objavljena su puna imena uhapšenih Srba, Bošnjaka koji su praktično oteti pod plaštom hapšenja u današnjoj akciji albanskih specijalaca

Objavljeno:

Specijalne jedinice NjSO (nekadašnje ROSU) upale na teritoriju sve četiri opštine sa srpskom većinom na severu Kosova i Metohije. Uhapšeno najmanje 19 osoba srpske i bošnjačke nacionalnosti. Ima povređenih. Srbi na severu Kosmeta su uznemireni. Najteže bilo u Zubinom Potoku gde su specijalci nekoliko puta probili barikade koje su postavili Srbi.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naredio stavljanje svih jedinica Vojske Srbije u stanje pune borbene gotovosti. U pripravnost stavljene specijalne i posebne jedinice MUP-a. Kfor poručuje da ljudi treba da ostanu mirni i da nemaju čega da se plaše. Zapadne sile ocenile da je reč o prekoračenju mera, naveo predsednik Vučić.

Imena uhapšenih imena su: Jasna Dorović, Albert Maćuni, Krsta Subotić, Minja Milenević, Besim Merovci, Biljana Nedeljković, Veroljub Dimitrijević, Dejan Spasojević, Božidar Milosavljević, Zvezdan Spasojević, Abdurahim Hodžić, Oliver Kuzmanović, Ana Bosović Barać i Blagoje Lazović.

Podsećamo, građane opština na severu KiM rano jutros su probudile sirene za uzbunu. Veći broj građana se okupljio na glavnom trgu u Kosovskoj Mitrovici, kod Spomenika Knezu Lazaru.

Na ovakvu akciju je već upozorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a jutros je naredio stavljanje svih jedinica Vojske Srbije u stanje pune borbene gotovosti.

ROSU je upao na sever Kosova - od 6 časova primećeno je više kolona do zuba naoružanih šiptarskih jedinica, koje su ušle na teritoriju sve četiri opštine. Čuju se pucnji, ima i povređenih.Izvesno je da separatisti nisu samostalno izveli ovu akciju, već su imali dozvolu svojih sponzora.

Predsednik Vučić je upozoravao na ovakav scenario, molili smo međunarodnu zajednicu da spreči upad kosovskih snaga, da spreči hapšenja Srba - ovo je njihova velika sramota, sramota zemalja Kvinte, koje ništa nisu preduzele da do ovoga ne dođe - rekao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.