VUKADINOVIĆ O HAOSU NA KOSOVU! ROSU nikad kao sad nije mogao tako da DIVLJA PO KOSOVU!
Đorđe Vukadinović, Foto: Printscreen

izjasnio se

VUKADINOVIĆ O HAOSU NA KOSOVU! ROSU nikad kao sad nije mogao tako da DIVLJA PO KOSOVU!

On je rekao da kada su pokušali 2011. godine da uđu i da su vratili "na vrat na nos helikopterima hrvatskog Kfora"

Objavljeno:

Đorđe Vukadinović iz opozicione poslaničke grupe Pokret za spas Srbije-Nova Srbija izjavio je danas da je upad specijalnih snaga na sever Kosova omogućen Briselskim sporazumom koji je potpisala aktuelna vlast.

"Do Briselskog sporazuma nije mogao ROSU da vršlja po severu Kosova. Žigošete prethodnike za probleme na Kosovu i ukazujete na njihove greške i propuste, ali i da ste u potpunosti u pravu potpuno je jasno da su svi ti prethodni i (Slobodan) Milošević i (Vojislav) Koštunica i (Boris) Tadić i (Zoran) Đindjić pravili razne greške, ali za sve to vreme Kosovska policija nije mogla preko Ibra", rekao je Vukadinović na sednici Skupštine Srbije o Kosovu.

On je rekao da kada su pokušali 2011. godine da uđu i da su vratili "na vrat na nos helikopterima hrvatskog Kfora".

Vukadinović je kazao da su uspeli prethodni da sačuvaju uz podršku naroda sa Kosova pozicije Srbije.

"A sada tamo vršljalu kosovski specijalci kada im se prohte, a vi sada možete samo da širiti ruke i da pozivate kolege iz medjunarodne zajednice koji kažu to je legitimna akcija policije koja se bori protiv krimila", kazao je Vukadinović i dodao da sada vidi jedino da je Srbija nemoćna.

On je kazao da je na sednicu došao da čuje šta je taj kompromis o kome Vučić govori, ne u smisli detalja i tačnog plana, ali bar da se iznesu crvene linije.

Vukadinović je kazao i da je 2013. godine Skupština Srbije donela Rezoluciju u kojoj jasno i glasno piše da svako rešenje pitanje o status Kosova mora da bude u skladu sa Ustavom Srbije i Rezolucijom Saveta bezbednosti UN 1244.

"To je obavezujući dokument ove Skupštine Srbije i moje pitanje je da li je rezolucija na snazi, da li će danas biti glasanje o nečem drugom i da li i dalje stojite iza ovoga, i država i Vlada Srbije, da svako rešenje mora da bude u skladu sa Ustavom i Rezolucijom 1244", upitao je Vukadinović.

On je kazao da kada neko govori da na Kosovu Srbija "nema ništa onda ništa ne može ni da dobije", a da bi po njemu crvena linija trebalo da budu Ustav i Rezolucija 1244.

Upitao je Vučića i da li se oseća odgovornim zbog toga što nisu ispunjene sve obaveze iz Briselskog sporazuma odnosno stvaranje zajednice srpskih opština.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.