ALBANCI SU JAKO NERVOZNI, ZATO RADE SVE OVO! Lazanski otkrio PRAVI cilj NAPADA ROSU na sever Kosova!
Novinar "Politike" Miroslav Lazanski, Foto: RTS/Printscreen

EVO ŠTA STOJI IZA SVEGA!

ALBANCI SU JAKO NERVOZNI, ZATO RADE SVE OVO! Lazanski otkrio PRAVI cilj NAPADA ROSU na sever Kosova!

Mi smo već rekli da ne možemo da pređemo preko nasilja

Objavljeno:

Novinar "Politike" Miroslav Lazanski je na Dnevniku RTS-a komentarisao današnji upad albanskih specijalnih jedinica na sever Kosova i hapšenja Srba.

Na pitanje kakav razvoj situacije očekuje, Lazanski je ukazao da je ključno pitanje šta će biti sa Srbima koji su uhapšeni.

foto: Printscreen

- Pretpostavljam da će se snage ROSU povući, ali je pravo pitanje šta će biti sa uhapšenim Srbima. Vidim da se Eurofor i Kfor izvlače iz svega pričom da je to samo specijalna akcija policije - rekao je Lazanski, pa dodao:

- Mi smo već rekli da ne možemo da pređemo preko nasilja, vidim da ima povređenih, a nasilje je i probijanje barikade. Ključno je pitanje da li će Priština ići na radikalizaciju nasilja. Ljudi koji žive na severu Kosova su najviše pogođeni ovim nasilnim činovima, i kada doživljavaju ovakve stvari, to rezultira iseljavanjem.

Lazanski je za kraj prokomentarisao podršku Zapada za poteze Prištine.

- Čak ni na Zapadu više nisu uz Prištinu po tom pitanju. To je pokazatelj jedne velike nervoze u Prištini, njima se žuri i svesni su da im vreme ističe. Stvar oko Kosova se jako ubrzava - rekao je Lazanski, pa dodao:

- To je pokušaj da se mi naviknemo na njihove upade na sever! Ja sam to već uporedio sa situacijom arapsko-izraelskog rata, kada su Egipćani simulirali prelaz Sueckog kanala, "uljuljkali" Izraelce, da bi na kraju stvarno prešli kanal i napali Izrael.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.