KAD JE KOSOVO U PITANJU SVI SMO IZGUBLJENI U VREMENU I PROSTORU: Vučić iskreno OBJASNIO pravo STANJE STVARI
Vučić: Priština ne može da se konsoliduje bez Srbije, Foto: Printscreen/Pink

bez uvijanja

KAD JE KOSOVO U PITANJU SVI SMO IZGUBLJENI U VREMENU I PROSTORU: Vučić iskreno OBJASNIO pravo STANJE STVARI

Mi ćemo uraditi najbolje što možemo da sačuvamo mir i stabilnost

Objavljeno:

Bivši nemački kancelar Gerhard Šreder izjavio je na konferenciji "Wolrd minds" da je najlakše prvo primiti Srbiju u EU, pa onda rešavati pitanje Kosova.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uzvratio je da se to, nažalost, neće dogoditi.

"Po mom mišljenju, najlakše rešenje je primiti prvo Srbiju u EU, a onda razmatrati moguće rešenje Kosova. Da ne budem negativan, mislim da je Srbija na veoma dobrom putu", rekao je Šreder, a prenose srpski mediji.

On je istakao i da kada je reč o ekonomskom delu, Srbija ispunjava sve uslove, a neke i iznad zadatih kriterijuma.

Šreder je to rekao, tokom razgovora na skupu "World minds" sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji vodi direktor "Ringiera" Mark Valder, na Valderovo pitanje kako mu izgleda pitanje Kosova, pošto "predsednik Vučić kaže da smo izgubljeni".

Predsednik Srbije je, na pitanje Valdera gde smo trenutno kad je reč o Kosovu, rekao da smo "svi izgubljeni u vremenu i prostoru".

"Reći ću vam iskreno, razgovarali smo o tome skoro pet sati i onda sam dobio poruku: Moramo da ubrzamo rešenje, da pojačamo napore da rešimo pitanje Kosova. Priština ne može da se konsoliduje bez Srbije, a mi ćemo uraditi najbolje što možemo da sačuvamo mir i stabilnost", rekao je Vučić.

Konferencija "World minds" se održava danas u Beogradu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da naša zemlja dobro sarađuje sa Rusijom i da želi da naša zemlja obezbedi dovoljno gasa za svoje građane.

Vučić je na pitanje direktora Ringiera Marka Valdera koji vodi ovaj razgovor, rekao da je jednom posetio Vladimira Putina u njegovoj kući.

"Imamo odlične kontakte i dobro sarađujemo. Kada sarađujemo s Rusijom, naš interes je da imamo gasovod, da imamo dovoljno gasa za naše gradane, jer kako ćemo drugačije kada se 'zavrne slavina' preko Ukrajine", rekao je srpski predsednik.

Šreder je rekao da je Rusija svakako dobar partner.

"Istorijski postoje veoma pozitivne veze izmedu Srbije i Rusije, ako pogledamo SAD, oni imaju svoju agendu i trenutno su se okrenuli Kini. Rusija je svakako dobar partner, kada je reč o gasovodu i svemu ostalom", rekao je Šreder.

BONUS VIDEO:

Hodali smo Prištinskim ulicama, Prizor koji smo zabeležili su NEVEROVATNI

(Espreso.co.rs/Mediji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.