VULIN POLUDEO ZBOG HRVATA I ALBANACA! Tvrdi da se u HRVATSKOJ obučava VOJSKA za napad na SRBE! OVO IM JE PORUČIO
Albanci, ilustracija, Foto: Prentscren

NEMA DALJE

VULIN POLUDEO ZBOG HRVATA I ALBANACA! Tvrdi da se u HRVATSKOJ obučava VOJSKA za napad na SRBE! OVO IM JE PORUČIO

Oštar odgovor ministra Vulina

Objavljeno: 11:53h

Ministar odbrane Aleksandar Vulin ocenom da se obnavlja hrvatsko-albansko bratstvo po oružju komentarisao je međunarodnu vojnu vežbu koja se ovih dana održava u Hrvatskoj, a gde su s odbrambenim snagama više zemalja ravnopravno učestvovali i predstavnici kosovskih bezbednoh snaga, koje je Vulin nazvao teroristima.

- Dovesti nepriznatu paravojsku sa Kosova na vežbe koje organizuje Hrvatska, Slovenija uz koorganizaciju evropske komande Oruzanih snaga SAD govori da se obnavlja hrvatsko-albansko bratstvo po oružju, kako Albance naziva predsednica Hrvatske i da za to imaju podrsku i Slovenije - kazao je ministar.

Kako je naveo, "to nije prvi put da se u Hrvatskoj Šiptari obučavaju ali jeste prvi put da ih zovu vojskom".

- Za šta obučavaju Šiptare? Za odbranu od napada Albanije, Crne Gore, Severne Makedonije ili za sukob sa Srbima? Prevesti hrvatskim brodovima teroriste da glume vojsku protiv koje su i mnoge članice NATO pakta, govori da su loše namere prema Srbiji preče i od mišljenja NATO saveznika - izjavio je ministar odbrane.

Ministarstvo će, dodao je, zatražiti od organizatora vežbe vojno-diplomatskim kanalima objašnjenje zašto se nepriznata paravojska poziva na vojne vežbe i tako krši međunarodno pravo.

Podsećamo, na međunarodnoj vojnoj vežbi "Immediate Response 19", koja se održava na teritoriju Hrvatske, u luci Gaženica kod Zadra, s dva desantna broda minopolagača Hrvatske ratne mornarice, "Krka" i "Cetina", iskrcali su se pripadnici oružanih snaga Republike Albanije i tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS).

Radi se o 63 pripadnika oružanih snaga Albanije i 45 pripadnika KBS i 23 vozila.

Oni su se zajedno ukrcali u Draču, odakle su brodovima Hrvatske ratne mornarice prevezeni u Zadar.

BONUS VIDEO:

DA LI JE OVO MOGUĆE? Imala je lice deformisano od debljine, a onda je nastupila neverovatna promena! Evo šta se tačno dogodilo! (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.