HARADINAJ SA MERKELOVOM U NEMAČKOJ: Ovo su TEME njihovog SASTANKA i neće NAM se DOPASTI!
Sad su saveznici? Haradinaj i Merkelova, Foto: Printscreen

mala vrata, velike teme

HARADINAJ SA MERKELOVOM U NEMAČKOJ: Ovo su TEME njihovog SASTANKA i neće NAM se DOPASTI!

Takođe će imati sastanak sa poslanicima Bundestaga

Objavljeno:

Na poziv šefa nemačkog Bundestaga, premijer tzv. Kosova Ramuš Haradinaj prisustvovaće jutarnjim molitvama koje se tamo organizuju početkom juna.

Glasnogovornica vlade Donjeta Gaši izjavila je da će se Haradinaj u Berlinu takođe sastati s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

- Premijer Haradinaj početkom juna će otputovati u Berlin u dvodnevnu posetu. Na poziv šefa nemačkog Bundestaga, učestvovaću u jutarnjim molitvama koje se tamo organizuju. Takođe će imati sastanak sa poslanicima Bundestaga, a 6. juna održaće se radni sastanak sa kancelarkom Merkel. Dnevni redni nije još završen, a mi ćemo vas obavestiti na vreme o detaljima - izjavila je Gaši.

Ona je naglasila da su zahtevi premijera Haradinaja podrška Nemačke u procesu liberalizacije viznog režima, dijaloga i jačanja bilateralnih odnosa. Dok je prethodnog dana Haradinaj izjavio da je Nemačka još jednom potvrdila podršku Kosova za liberalizaciju viznog režima, dodajući da očekuje da se ovaj proces završi što je pre.

Treba naglasiti da je čak i na nedavnim sastancima na Berlinskom samitu, kosovski premijer insistirao na liberalizaciji viznog režima za građane Kosova.

BONUS VIDEO:

Sve je spremno za promociju novih pripadnika MUP-a (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Lajmi.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.