ČEDA OŠTRO PO CRKVI: SPC da prestane da se meša u političke odluke
Čedomir Jovanović, Foto: Nebojša Mandić

kritikovao crkvu

ČEDA OŠTRO PO CRKVI: SPC da prestane da se meša u političke odluke

Jovanović je kazao da "svako mora da se pogleda u ogledalo i vidi koja je cena njegove podrške katastrofalnoj politici koja je Srbiju odvela na marginu savremene civilizacije"

Objavljeno:

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović rekao je danas da Srpska pravoslavna crkva (SPC) mora da prestane da se meša u političke odluke i da svojom isključivošću dodatno otežava poziciju Srbije u pregovorima sa kosovskim Albancima.

Jovanović je kazao da "mitomanije svih zasedanja u SPC-u, odsustvo osećaja za realnost, manjak brige za ljudske živote i propali projekti velikosrpskog nacionalizma", koji, kako on navodi, imaju "još uporište u Crkvi", ostavljaju Srbiju u zamrznutom konfliktu sa svim susedima.

- Odluka o problemu Kosova nije tapija Crkve i njenih vladika, niti oni imaju veće pravo od bilo kog gradjanina u Srbiji kada je u pitanju zajednička odluka o tako jednom važnom pitanju - navodi se u pisanoj izjavi i dodaje da se SPC ponaša kao da može iza zatvorenih vrata da donosi nekakve odluke koje treba sve nas da obavezuju.

Jovanović je kazao da "svako mora da se pogleda u ogledalo i vidi koja je cena njegove podrške katastrofalnoj politici koja je Srbiju odvela na marginu savremene civilizacije i da se zapita gde je pogrešio".

- LDP ne prihvata da vladike vode politiku, da Crkva povlači nekakve 'crvene linije', niti da se prema njihovim stavovima donose neki obavezujući dokumenti za sve nas - naveo je Jovanović i dodao da se neće složiti sa time da se "svaki put iste arhitekte srpske propasti ponovo pojavljuju sa istim idejama zbog kojih je Srbija skoro nestala kao društvo".

bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.