OPASNO SE ZAKUVALO NA KOSOVU! Priština je na SEVER poslala OVE LJUDE! I TO NJIH 176!
Vojska, ilustracija, Foto: Profimedia

šta???

OPASNO SE ZAKUVALO NA KOSOVU! Priština je na SEVER poslala OVE LJUDE! I TO NJIH 176!

Srpska lista je pozvala građane da ne nasedaju na provokacije.

Objavljeno:

Srpska lista navodi da će Priština u svrhu demotivisanja i zastrašivanja birača na izbore za gradonačelnike četiri opštine na severu KiM poslati 176 policajaca. SL je pozvala građane da ne nasedaju na provokacije.

Kako navode, namera Prištine je da se na svakom biračkom mestu instalira dvočlana straža, u koju bi, uz lokalne, bili uključeni albanski policajci poslati iz Prištine.

"Postaje sasvim jasno da je Srbima na severu Kosova i Metohije zabranjeno da slobodno izraze svoju političku volju", navode u Srpskoj listi.

Srbi nameravaju da svoju demokratsku volju u nedelju iskažu na miran i dostojanstven način i zato su naoružani albanci na biračkim mestima, ne samo nepotreban dekor, već i najeksplicitnija pretnja i potencijalni izvor incidenata, ističe se u saopštenju.

Po sporazumima postignutim u Briselu policajci albanske nacionalnosti ne mogu da sa juga dolaze na sever bez odobrenja srpskih lokalnih samouprava, podseća Srpska lista i navodi da nisu dobrodošli.

"Na naše sugrađane apelujemo da ne nasedaju na bilo kakve provokacije i da upravo maksimalnom izlaznošću pokažu da nas je nemoguće zaplašiti ovakvim jeftinim provokacijama", poručuju iz Srpske liste.

Kako kažu, očekuju da OEBS i druge međunarodne organizacije i institucije koje će pratiti izbore ispitaju o čemu je reč i preduzmu korake kako bi se ovaj napad na demokratske slobode srpskog naroda sprečio.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.