VUČIĆ OTKRIO STRAŠNE PLANOVE PRIŠTINE! Predsednik o MOTIVIMA ALBANACA
Vučić otkrio planove Albanaca, Foto: RTS printscreen

upozorio

VUČIĆ OTKRIO STRAŠNE PLANOVE PRIŠTINE! Predsednik o MOTIVIMA ALBANACA

Zatim bi, kako kaže, sledio završni čin pokušaja potpunog ovladavanja prostorom gde žive Srbi na KiM

Objavljeno: 09:53h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže za RTS da kosovske vlasti žele da uhapse 26 policajca sa severa Kosova i Metohije i još 15 osoba - pod izgovorom da su učestvovali u korupciji i slično.

Parlamentarni izbori biće početkom naredne godine, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodao da je svejedno da li će oni biti početkom naredne godine, u zimu ili na proleće, svejedno je.

Aleksandar Vučić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da začarani krug na Kosovu nije zatvoren.

- Oni žele da uhapse 26 srpskih pripadnika policije sa Severa KiM i još 15 lica, pod izgovorom da su učestvovali u korupciji i raznim sličnim stvarima, da bi Kosovska Mitrovica ostala nezaštićena i da bi mogli da urade najprljavije stvari protiv našeg naroda- rekao je Vučić.

Zatim bi, kako kaže, sledio završni čin pokušaja potpunog ovladavanja prostorom gde žive Srbi na KiM.

- Onda bi rekli – doveli smo vas pred svršeni čin kao Hrvati pre 'Oluje' - kaže Vučić.

Ističe da je Srbija o tome obavestila međunarodne institucije.

- To što Veselji govori o Nišu, Kuršumliji i drugim mestima - bilo bi dobro da dođe da vidim kako to izgleda i kako će to da mu uspe. A, Srbija će reagovati uzdržano, smireno, ali će sačuvati i zaštititi svoj svoj narod - rekao je Vučić.

ZAEV NA OTVARANJU JUŽNOG KRAKA KORIDORA 10

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će sutrašnjem otvaranju južnog kraka Koridora 10 kroz Srbiju prisustvovati i premijer Severne Makedonije Zoran Zaev.

"Mislim da je dolazak Zaeva važna vest i govori o značaju Koridora 10", rekao je predsednik za RTS, i dodao da će se od Beograda do Severne Makedonije sada stizati za tri sata.

On je podsetio da je deonici autoputa kroz Grdeličku klisuru od 26,3 kilometra, prethodilo otvaranje deonica od Grabovnice do Grdelice od 5,6 kilometara, zatim Vladičin Han - Vranje od 28 kilometara, Levosoje - Srpska kuća od 10 kilometara.

"To su su bile najteže deonice. To sada izgleda tako veličanstveno, ali kada radite vredno i marljivo, rezultati govore o svemu", naglasio je Vučić.

Danas počinju radovi i na deonici Preljina- Požega na Koridoru 11 i na toj deonici će biti izgrađen najveći tunel kod mesta Laz, na planini Jelici, od 2,7 kilometara.

"Sada nam je Manajle najveći tunel, veličanstveno izgleda. Tu su nam prijatelji iz Bugarske na razbijanju planine. Sada idemo na planinu Jelicu i tamo na mestu Laz gde će tunel biti dugačan 2,7 kilometara. Kinezi će to da rade, kompanija CRBC, koji rade na trasi Surčin - Obrenovac, ne kasni ni dana", istakao je predsednik.

I U SKUPŠTINI O KOSOVU!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je spreman da govori pred Narodnom skupštinom o Kosovu - odmah, odnosno u narednih nekoliko dana, ukoliko za to postoji mogućnost.On je govoreći o izjavama kosovskih zvaničnika i donošenju "Rezolucije o genocidu Srbije na Kosovu", rekao da veruje da, nažalost, "začarani krug" na Kosovu nije zatvoren.

"Oni su danas počeli da se utrkuju u takvim izjavama. Evropa nije reagovala ni kada su formirali vojsku, kada su odbili da formiuraju zajednicu srpskih opština. Ceo svet smo upozoravali na komisiju za genocid i na donošenje nekih sumanutih odluka. Suština je da taj krug nije zatvršen", rekao je on na RTS-u.

On je kazao da se kosovski zvaničnici utrkuju i izjavama protiv Srbije, jer su videli da je mržnja protiv Srba donela popularnost Ramušu Hardinaju, te se sada Hašim Tači i Kadri Veselji trkaju "ko će da bude ekstremniji".

"Kada uđete u tu fazu političkog ludila ne možete da pronadjete izlaz. Moraćemo da reagujemo donošenjem opštih akata koje će usvojiti Narodna skupština i podzakonskih koje će usvojiti Vlada. Moramo da budemo ozbiljni i odgovorni", rekao je Vučić.

HAJKA PROTIV MENE ZBOG IDEJE O RAZGRANIČENJU

Predsednik Vučić izjavio je da su "mnogi vodili hajku protiv njega" zbog ideje razgraničenja oko kosovskog pitanja, a da "nisu znali o čemu se radi, i sve to vreme nisu ni pitali".

"Godinu dana vode hajku protiv mene zbog ideje razgraničenja, a sad kažu da 'ne znaju o čemu se radi'. Kako vodite hajku protiv nečega, a ne znate o čemu se radi? A za sve to vreme niste ni pitali, a bio sam spreman za dijalog sa svima koji su hteli da razgovaraju o Kosovu", rekao je Vučić na RTS-u.

On je kazao da mnogi želeli da dočekaju trenutak da kažu: "Svako rešenje koje donesete je loše".

Vučić je dodao da je bio spreman da rizikuje mnogo toga, ali da je to nemoguće u uslovima kada "niko neće da stane uz vas".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.