LAZAR, SIN PREMINULOG HEROJA S KOŠARA JE OD ROĐENJA NEPOKRETAN: Ima samo jednu želju jer TRPI NESNOSNE BOLOVE
Ima samo jednu želju jer TRPI NESNOSNE BOLOVE, Foto: Privatna arhiva/63padobranska.com

ŽIVOT KAO BORBA

LAZAR, SIN PREMINULOG HEROJA S KOŠARA JE OD ROĐENJA NEPOKRETAN: Ima samo jednu želju jer TRPI NESNOSNE BOLOVE

Ipak, zahvaljujući svojim roditeljima i uprkos svakodnevnim teškim problemima, Lazar se borio i izborio – sin heroja i sam je izrastao u heroja

Objavljeno:

Lazar Milutinović ima 28 godina i od rođenja boluje od cerebralne paralize. Sin je heroja sa Košara, zastavnika Vladana Milutinovića - Jagodinca. Vladan je iznenada umro 2015. godine usled posledica moždane aneurizme. Iza njega ostao je sin Lazar, delimično nepokretan, u invalidskim kolicima.

Rođen je kao zdravo dete u šestom mesecu trudnoće, nakon čega je proveo tri meseca u bolničkom inkubatoru. Pri kraju trećeg meseca, inkubator se pokvario i Lazar je ostao bez kiseonika, što je dovelo do oštećenja njegovog centralnog nervnog sistema. Roditeljima je rečeno da je njegovo stanje veoma loše i da neće dugo živeti.

Od tada pa nadalje, celog života, Lazar se leči i rehabilituje svim ponuđenim mogućnostima, o trošku svoje porodice i bez mnogo pomoći sa strane. Trenutno pati od deformiteta oba stopala, kontrakture zglobova kolena i dislokacije obe čašice. Zbog svega toga otežano se kreće i pati od jakih i čestih bolova u kolenima i stopalima.

Ipak, zahvaljujući svojim roditeljima i uprkos svakodnevnim teškim problemima, Lazar se borio i izborio – sin heroja i sam je izrastao u heroja!

Završio je srednju ekonomsku školu, omiljen u razredu, izuzetno je inteligentan, komunikativan i prijatan. Redovno vežba i veoma je uporan, napravio je ogroman napredak u borbi protiv teške bolesti, ali to nije dovoljno. Lazaru su potrebne česte terapije kako bi bio kao i svi njegovi drugari. Sada, po prvi put, ima lekarski predlog za niz ortopedsko-hirurških operacija koje bi mu omogućile samostalni hod i normalan život. Da konačno stane na sopstvene, zdrave noge.

Profesor doktor Dimitri Popkov, vrhunski specijalista ortopedske hirurgije iz Rusije, pregledao je Lazara u januaru ove godine i predložio mu da ga operiše ovde kod nas u Beogradu. Operacijama bi se izvršilo produženje butnih mišića, stabilizovale obe čašice i izvršila korekcija oba stopala.Nažalost, osiguranje Republike Srbije ne pokriva troškove operacije i boravka u bolnici ATLAS u Beogradu, pa je potrebno da se sakupi suma od 12.000 eura za Lazarevu operaciju i izlečenje.

Pomozimo Lazaru uplatom na dinarski ili devizne račune.

DINARSKI RAČUN (Za uplate iz Srbije): 200-117336018-21

DEVIZNI RAČUN (Za uplate iz Srbije): 200-117336140-43

UPUTSTVO ZA UPLATE IZ INOSTRANSTVA (EUR,CHF,CAD): Beneficiary customer: RS35200000011733614043 Lazar Milutinovic Narodnog fronta 34 Jagodina, Serbia

Beneficiary bank: SBPORSBGXXX Postal Savings Bank Kraljice Marije 3 Belgrade, Serbia

Intermediary bank: DEUTDEFF Deutsche Bank AG Frankfurt Am Main, DE

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.