NOVA PROVOKACIJA ALBANACA! Železnička stanica u PRIŠTINI će postati muzej SRPSKOG proterivanja ALBANACA
Našao novi način za provociranje: kadri Veselji, Foto: Printscreen

pa, dokle više?

NOVA PROVOKACIJA ALBANACA! Železnička stanica u PRIŠTINI će postati muzej SRPSKOG proterivanja ALBANACA

Albanci su kroz istoriju bili često iseljavani

Objavljeno:

Predsednik Skupštine tzv. Kosova, Kadri Veselji, u pratnji ministra kulture Kujtima Gašija i direktora Infrakosa posetio je lokaciju na železničkoj stanici u Prištini, koja će se, prema predlogu Veseljia, pretvoriti u "muzej nasilne deportacije Albanaca od strane srpskih snaga tokom rat na Kosovu".

Veselji je rekao da će ovaj muzej biti podsetnik za sve generacije i ceo demokratski svet, da se seti mesta nasilnog proterivanja desetine hiljada građana Prištine iz njihove imovine.

- Albanci su kroz istoriju bili često iseljavani. Danas sam ovde da bih još jednom svedočio predanost institucija da donesu ispravne odluke. One nisu usmerene protiv bilo koga, nego da pruže istinu o proterivanju Albanaca koji su ubijeni i masakrirani u organizaciji srpske države- rekao je Veselji.

On je dodao da je Srbija počinila genocid nad Albancima i da se ta stvarnost neće zaboraviti, dok će kriminalci odgovarati za svoje zločine.

- Sutra će Skupština predložiti da se ova železnička stanica pretvori u albanski muzej proterivanja. Neka dolaze nove generacije, neka međunarodni faktori dolaze i neka svi vide ovaj deo naše stvarnosti pre 20 godina - naglasio je Veselji.

BONUS VIDEO:

Vozili smo po ograničenju na BG mostovima, SVAŠTA SMO SNIMILI

(Espreso.co.rs/Kosova.info)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.