NAJOPASNIJA ALBANKA SEDELA PORED TRAMPA NA VEČERI! Iskoristila je priliku da OVO ISPRIČA predsedniku SAD! (FOTO)
Čitaku sa Trampom na muslimanskoj večeri, Foto: Gazeta Express

skandalozno ponašanje!

NAJOPASNIJA ALBANKA SEDELA PORED TRAMPA NA VEČERI! Iskoristila je priliku da OVO ISPRIČA predsedniku SAD! (FOTO)

Rekla sam predsedniku Trampu da u našoj sekularnoj državi postoji kultura tolerancije i harmonije među religijama

Objavljeno: 11:11h

Ambasador tzv. Republike Kosovo u Sjedinjenim Američkim Državama, Vljora Čitaku, prisustvovala je večeri iftara (Iftar je večernji obrok tokom islamskog meseca ramazana, odnosno obed koji se uzima u prvi sumrak, neposredno nakon zalaska sunca. Iftarom se završava dan posta, a najčešće se obavlja pre obavljanja večernje molitve akšam-namaza), koju je organizovao američki predsednik Donald Tramp.

- Imala sam čast i posebno zadovoljstvo što sam sedila s predsednikom Sjedinjenih Američkih Država, g. Donaldom J. Trampom, na večeri Iftara u Beloj kući - napisala je Čitaku.

- Rekla sam predsedniku Trampu da u našoj sekularnoj državi postoji kultura tolerancije i harmonije među religijama. Takođe, detaljno sam informisala o izazovima sa kojima se trenutno suočavamo na Kosovu i govorila o neophodnosti direktnog učešća SAD u važnim procesima - napisala je ambasadorka Čitaku.

Čitaku je dalje pisala da su u Iftaru bili prisutni osim predsednika Trampa, i američki potpredsednik Majk Pens, sekretar za odbranu, Šanahan, sekretar trezora i drugi ambasadori.

1 / 3 Foto: Printscreen

Na slikama koje je objavila, viđena je kako sedi za istim stolom s predsednikom SAD, a njihove stolice su jedna do druge.

Čitaku, koju je kosovski premijer Ramuš Haradinaj optužio da u Njujorku zastupa interese Hašima Tačija a ne Kosova, priliku da razgovara sa američkim predsednikom dobila je u trenutku kada kosovski zvaničnici traže da se SAD uključe u dijalog Beograda i Prištine.

Takvi zahtevu su učestale nakon sastanka održanog u Berlinu krajem aprila.

BONUS VIDEO:

Američki general pred spomenikom NATO žrtvama (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Gazetaexpress)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.