TAČI PONOVO PROVOCIRA I TO JAKO: Izjavio da granica između Albanije i Kosova mora da bude uklonjena!
Hašim Tači, Foto: Beta

nova prvokacija

TAČI PONOVO PROVOCIRA I TO JAKO: Izjavio da granica između Albanije i Kosova mora da bude uklonjena!

On je po povratku iz Albanije, gde je juče prisustvovao Samitu Brdo-Brioni na svom Fejsbuk profilu napisao da je "upravo prešao granični prelaz Morine, koji nepravedno deli Kosovo i Albaniju"

Objavljeno: 10.05.2019. 18:40h
  • 19

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je danas da granica izmedju Albanije i Kosova mora da "bude uklonjena jednom za svagda".

On je po povratku iz Albanije, gde je juče prisustvovao Samitu Brdo-Brioni na svom Fejsbuk profilu napisao da je "upravo prešao granični prelaz Morine, koji nepravedno deli Kosovo i Albaniju".

"Ova granica je postavljena mimo volje Kosova i Albanije. Granice su relikti prošlosti i moraju biti uklonjene jednom za svagda. Kosovo i Albanija treba da imaju slobodu kretanja i protok robe u skladu sa evropskim standardima. Institucije Kosova i Albanije treba da donesu ovu odluku bez odlaganja", napisao je Tači.

Prethodno je kosovski predsednik u sredu napisao da je u Tirani sa premijerom Albanije Edijem Ramom razgovarao o "neophodnosti potpunog otvaranja granice Kosova i Albanije" i formiranju "albanskog prostora bez granica, pod evroatlanskim pokroviteljstvom".

"Na sastanku smo pomenuli potrebu ispravljanja istorijskih nepravdi, ujedinjujući albanski faktor oko senzibilizacije prava priključenja Preševa, Medvedje i Bujanovca teritoriji Republike Kosovo", napisao je Tači na Fejsbuku.

 

Bonus video

(Espreso.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media