ATLETIČARA IZ BRUSA UBILA JE OVK 1999. GODINE: Njegova porodica sada ima JAKU PORUKU ZA JUTKU!
Njegova porodica sada ima JAKU PORUKU ZA JUTKU!, Foto: Printscreen

aU!

ATLETIČARA IZ BRUSA UBILA JE OVK 1999. GODINE: Njegova porodica sada ima JAKU PORUKU ZA JUTKU!

Prošlo je 20 godina otkako je prestalo da kuca srca velikog sportiste i patriote

Objavljeno: 16:28h

Snajperskim hicem albanskih terorista, na Đurđevdan 1999. godine, kod Medveđe, u 36. godini poginuo je Brusjanin Goran Raičević koji je na Kosovo i Metohiju, kao rezervista otišao 8. aprila iste godine.

Raičević je bio poznati srpski atletičar, višestruki prvak Belog krosa, a od 1989. do 1992. godine, nepobediv na uličnim trkama u Jugoslaviji. Višestruki je prvak Balkana i Jugoslavije na 5 i 10 hiljada metara.

Porodica i bliski prijatelji slavnog atletičara Gorana Raičevića, koga su usmrtili teroristi OVK 6. maja, 1999. godine, juče su se okupili na groblju u Strojincima kod Brusa.

Prošlo je 20 godina od kako je prestalo da kuca srca velikog sportiste i patriote, koji je, iako oslobođen vojne obaveze, obukao vojnu uniformu i priključio se Trećem bataljonu Prištinskog korpusa.

Oni su se prisetili svih njegovih uspeha, ali i herojstva.

Ipak, članovi njegove porodice napomenuli su da odbijaju da podrže održavanje Memorijalne trke “Goran Raičević” u opštini Brus.

Za to, kako kažu, imaju dobar razlog.

Naime, kako je potvrdila Jelena Raičević oni to odbijaju zbog ponašanja prema ženama i hajke na njih, nakon suđenja bivšem predsedniku opštine.

Dodaje da su se iz opštine neformalno raspitivali, ali da ona ostaje pri odluci, koju je početkom aprila javno objavila.

Ovaj detalj nije promakao Jutkinoj žrtvi koja se sada sudi sa lokalnim kabadahijom.

Podsetimo, u opštini Brus poslednjih meseci vlada pravi haos.

Milutin Jeličić Jutka smenjen je sa mesta opštine Brus posle pritiska javnosti pošto ga je bivša sekretarica Marija Lukić optužila za seksualno uznemiravanje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.