HARADINAJ UDARIO NOVI ŠAMAR SRBIJI I MERKELOVOJ! Od njegovih reči trese se sve
Ramuš Haradinaj, Foto: Beta/Armenija Zajmi Bešević

bez njega ništa!

HARADINAJ UDARIO NOVI ŠAMAR SRBIJI I MERKELOVOJ! Od njegovih reči trese se sve

Haradinaj je na skupu svoje stranke Alijanse za budućnost Kosova rekao da su suverenitet tzv. Kosova, ostvaren 17. februara 2008. godine

Objavljeno:

Ramuš Haradinaj premijer privremenih prištinskih institucija tvrdi da je upravo on taj koji je u Berlinu sačuvao suverenitet tzv. Kosova i zaustavio njegovu podelu.

Kako je prenela prištinska „Koha“, Haradinaj je na skupu svoje stranke Alijanse za budućnost Kosova rekao da su suverenitet tzv. Kosova, ostvaren 17. februara 2008, „neki stavili na sto“ šefice evropske diplomatije Federike Mogerini, bez ikakvih uslova i dobijanja nečega zauzvrat.

„Rečeno mi je da je podela Kosova gotova stvar, da moramo nešto da damo i da nam tamo neka brda na severu nisu potrebna“, rekao je Haradinaj, ali nije precizirao ko mu je to rekao.

„Ako se nekome čini da je to što sam zaustavio podelu Kosova mala stvar, u šta sam uložio toliko energije i novca i izbegao mnoge zamke, istorija će ih uveriti da to nije tako“, naveo je Haradinaj.

To, kazao je, nije bio mali posao, ali uprkos tome „nije mogao da dozvoli da Kosovo bude podeljeno“.

Haradinaj je rekao i da neki tvrde da sto odsto nametnute takse na proizvode iz Srbije potpomažu podelu Kosova.

„To nije tačno. Takse su nešto sasvim drugo. Počeli smo da shvatamo da naša zemlja takođe proizvodi dobru robu i da možemo da imamo i naše proizvode. Počeli smo da se okrećemo sebi“, naveo je Haradinaj.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.