PONOVO FRKA U BORČI: Novo okupljanje ispred PEKARE MONA GJURAJA!
Pekara u Borči, Foto: Filip Plavčić

NOVI PROTEST

PONOVO FRKA U BORČI: Novo okupljanje ispred PEKARE MONA GJURAJA!

Okupljeni su obučeni u majice na kojima piše "Srbija" i nose zastave Srbije...

Objavljeno:

Drugi protest grupe desničara ispred pekare Roma u Borči čiji je vlasnik Mon Đuraj je počeo, a povod je, kao i prošle nedelje, to što je jedan od radnika, kako se kasnije ispostavilo brat vlasnika, na društvenim mrežama objavio fotografiju na kojoj pokazuje dvoglavog orla. Pekara je trenutno zatvorena.

Okupljeni su obučeni u majice na kojima piše "Srbija" i nose zastave Srbije. S razglasa se pušta muzika.

Reporteri Insajdera javljaju da nije primetna uniformisana policija.

Grupa desničara organizovala je prošle nedelje protest nakon poziva na društvenim mrežama zbog fotografije jednog od radnika pekare „Roma“ koji pokazuje albanski simbol dvoglavog orla. Okupljeni su nosili srpske zastave, skandirali parole o Kosovu i puštali srpske pesme, a na vozilo vlasnika pekare Mona Đuraja lepili su nalepnice „Kosovo je Srbija” i stavili svinjsku glavu.

Iako je sporna fotografija nastala pre dve godine, na zahtev okupljenih Đuraj je bio prinuđen da zatvori pekaru.

Đuraj je naknadno poslao i saopštenje u kojem je naveo da je za fotografiju saznao preko društvenih mreža i da nije bio upoznat sa „ponašanjem zaposlenog u vreme nastanka fotografije“.

Ograđujem se od takvog postupanja svog zaposlenog, ni na koji način nisam dao podršku niti motiv da se tako nešto uradi. Nisam bio prisutan kada je nastala ta fotografija, ona nije nastala tokom radnog vremena, niti u radnom prostoru, niti u mom bližem okruženju i ja ni na koji način nisam povezan sa takvim postupanjem”, ističe vlasnik pekare.

Ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je da ispred pekare nije bilo incidenata, kao i da su policijski službenici bili prisutni sve vreme tokom protesta i da su obezbeđivali da ne dođe do narušavanja javnog reda i mira.

Svoj objekat Mon je otvorio ponovo u petak, kada se u sklopu akcije "Burek solidarnosti", na koju su pozvali predstavnici civilnog sektora i pojedinih opozicionih partija, ispred pekare okupilo na desetine građana. Vlasnik pekare je besplatno delio svu hranu, a oni koji su ipak hteli da plate novac su ostavljali u kutiju za jednu devojčicu.

BONUS VIDEO:

ŠEŠELJ DRŽI OTADŽBINSKI KONGRES POD ŠATROM U HRTKOVCIMA: Poručio da nema šta da krije od naroda, pa otvorio skup himnama Srbije i Rusije! (KURIR TV)

(Espreso.co.rs / Insajder)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.