OVO JE KRAJ, PUKLA TIKVA IZMEĐU AMERA I ALBANACA! Ambasador Kosnet BESAN zbog jednog poteza Haradinaja i Tačija!
Ramuš Haradinaj je u problemu, Foto: Fejsbuk / Ramush Haradinaj

izvlačenje ušiju

OVO JE KRAJ, PUKLA TIKVA IZMEĐU AMERA I ALBANACA! Ambasador Kosnet BESAN zbog jednog poteza Haradinaja i Tačija!

U pitanju je osoba koja je počinila ratni zločin

Objavljeno: 06:07h

Američki ambasador u Prištini Filip Kosnet iskazao je danas protivljenje odluci da Kosovo imenuje osuđenog ratnog zločinca za amabasadora Kosova. Kako prenosi KoSSev, Kosnet je upitao kakvu poruku Kosovo šalje svetu kada imenuje osuđenog ratnog zločinca za ambasadora i iskazao "snažno protivljenje" takvoj odluci.

"Da li ovo pokazuje poštovanje vladavine prava? Mi se svakako snažno zalažemo protiv takvog poteza – čekamo da vidimo", napisao je Kosnet u objavi na Tviteru, a preneo KoSSev.

Međutim, kako KoSSev navodi, Kosnet nije naglasio o kom ratnom zločincu je reč.

Nedavno su kosovski mediji, pozivajući se na neimenovane izvore, pisali o tome da je Suljejman Seljimi (Sylejman Selimi), osuđeni ratni zločinac na Kosovu, koji se nalazi na uslovnom otpustu, ponovo postavljen za ambasadora u Tirani.

Redakcija portala KoSSev obratila se Ministarstvu spoljnih poslova Kosova, ali odgovor nije dobila.

Suljejman Seljimi je još početkom decembra dobio poziv za saslušanje od strane Specijalnog suda i trebalo je da bude ispitan 9. januara u Hagu, ali je dva dana pred sasluišanje primljen u Kliničko-bolnički centar Kosova sa "simptomima vrtoglavice i povraćanja" što je odložilo njegovo ispitivanje.

On je takođe trebalo da bude potom ispitan 6. februara, ali u Prištini.

Seljimi, koji se nalazio na izdržavanju zatvorske kazne za ratni zločin protiv civilnog stanovništva, 25. januara pušten je na uslovni otpust. Nekoliko dana nakon toga, Seljimi je imenovan za političkog savetnika kosovskog premijera Ramuša Haradinaja.

Njegovo imenovanje osudile su Inicijative mladih za ljudska prava (YIHR) Kosova i Srbije, kao i direktor kosovskog Fonda za humanitarno pravo Bekim Bljakaj.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.