VUČIĆ U BERLINU SA KRIHBAUNOM: Veoma je važna razmena mišljenja zbog EVROPSKOG PUTA! (FOTO)
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/Pink

PREDESDNIK O SAMITU

VUČIĆ U BERLINU SA KRIHBAUNOM: Veoma je važna razmena mišljenja zbog EVROPSKOG PUTA! (FOTO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavio je posetu Berlinu sastankom sa Ginterom Krihbaumom, predsednikom Odbora za evropske poslove u nemačkom Bundestagu

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić informisao je u Berlinu predsednika Odbora za evropske poslove u nemačkom Bundestagu Gintera Krihbauma o koracima Srbije na putu ka članstvu u EU, kao i o aktuelnoj situaciji u vezi sa dijalogom Beograda i Prištine.

"Imajući u vidu značajnu ulogu Bundestaga u evropskoj politici Nemacke, samim tim i po pitanju evrointergracija Srbije, od velike važnosti je redovna razmena mišljenja i kontinuirano informisanje poslanika o procesu pristupanja Srbije EU, kao i o zastoju u dijalogu s Prištinom", piše na Instragram nalogu "Budućnostsrbijeav" uz fotografiju sa sastanka.

Krihbaum je rekao nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da su razgovarali o pitanju KiM i istakao da Vučić tu ima veoma konstruktivnu ulogu.

"Mislim da Vučić ima tu veoma konstruktivnu ulogu, kada je reč o ovim pitanjima. Zzelimo da jednog dana dođemo do rešenja i tražimo sa nemačke i evropske strane normalizaciju odnosa između Kosova i Srbije", rekao je Krihbaum.

Takođe, Nemačka traži od kosovske strane da ide u tom pravcu, naglasio je on.

Istakao je da je na jučerašnjem samitu, koji su organizovale Nemačka i Francuska u Berlinu, vođen, kako je rekao, koristan dijalog.

Krihbaum je naglasio da je potrebna stabilizacija u regionu, kao i stabilizacija odnosa Srbije i Kosova.

Vučić se danas sastao i sa poslanikom Bundestaga Johanom Vadepulom.

Vučić boravi u dvodnevnoj poseti Berlinu na poziv nemačke kancelarke Angele Merkel i predsednika Francuske Emanuela Makrona, koji su organizovali sastanak o Zapadnom Balkanu.

Predsednik Srbije učestvovao je u ponedeljak na sastanku o Zapadnom Balkanu, na kojem su najviši predstavnici regiona razgovarali o otvorenim problemima i aktuelnoj situaciji, posebno o zastalom dijalogu Beograda i Prištine.

Najavio je, nakon sastanka, da će novi sastanak o obnavljanju dijaloga biti održan u Parizu 1. ili 2. jula, pred sastanak u Poznanju u okviru Berlinskog procesa.

BONUS VIDEO:

MILION GODINA IH PRIRODA STVARALA, VANDALI IH UNIŠTILI ZA MINUT! Besramna krađa izuzetno retkih dragocenosti! (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.