TAČI POSLE SASTANKA SA MOGERINIJEVOM PONOVO PRETI: Priština će pooštriti mere ako Srbija NASTAVI OVO!
Hašim Tači, Foto: BETA / ARMENIJA ZAJMI BESEVIC

SAMIT U BERLINU

TAČI POSLE SASTANKA SA MOGERINIJEVOM PONOVO PRETI: Priština će pooštriti mere ako Srbija NASTAVI OVO!

Tači je posle sastanka sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini ocenio da su kosovske takse na uvoz robe iz Srbije i Bosne i Hercegovine "legalno pravo"

Objavljeno:

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je danas u Berlinu da će Priština pooštriti mere ako Srbija nastavi da vodi agresivnu politiku protiv Kosova.

Tači je posle sastanka sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini ocenio da su kosovske takse na uvoz robe iz Srbije i Bosne i Hercegovine "legalno pravo", prenosi Hina pisanje prištinskih medija.

On je rekao da Kosovo "ima podršku celog sveta" za postizanje konačnog i sveobuhvatnog sporazuma sa Srbijom.

"Za nas, naše susede i samu EU sporazum Kosova i Srbije od vitalnog je značaja za zajednički napredak. Posle sporazuma Severne Makedonije i Grčke, ovaj sporazum doneo bi još više mira i stabilnosti regionu i Evropi", naveo je Tači.

Dodao je da je Kosovo spremno da nastavi dijalog sa Srbijom u Briselu i ponovio da je zatražio viznu liberalizaciju za građane Kosova jer su za to ispunjeni svi uslovi.

Sastanku Tačija i Mogerini prisustvovao je kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli, ali ne i premijer Ramuš Haradinaj, koji je ranije više puta kritikovao Mogerini zbog njenih stavova, prenosi radio RTK2.

Na poziv nemačke kancelarke Angele Merkel i francuskog predsednika Emanuela Makrona, uz učešće Mogerini danas se u Berlinu održava samit lidera Srbije, Kosova, Crne Gore, Severne Makedonije, BiH, Albanije, Hrvatske i Slovenije.

BONUS VIDEO:

VATRA ZAHVATILA NEKOLIKO SPRATOVA: Gori soliter na Voždovcu, evakuacija stanara (KURIR TV)

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.