RADI TRAJKOVIĆ POLICIJA SAVETUJE DA NE IDE NA KOSOVO: Ovo je razlog
Rada Trajković, Foto: Printscreen: Youtube

NIJE NAIVNO

RADI TRAJKOVIĆ POLICIJA SAVETUJE DA NE IDE NA KOSOVO: Ovo je razlog

Političarka dobila ozbiljno upozorenje

Objavljeno: 23:46h

Predsednicu Evropskog pokreta Srba Kosova i Metohije Radu Trajković su predsednik Srbije, ali i šef Kancelarije za Kosovu i Metohiju, označili kao odgovornu što je kosovska policija zadržala u zatvoru dvojicu Srba osumnjičenih u slučaju ubistva Olivera Ivanovića. Posle toga, Trajković je najavila da će tražiti zaštitu, a policija ju je preduhitrila.

Pre nego što je formalno zatražila zaštitu, policija je na vrata Rade Trajković u Beogradu pokucala sama - da joj zaštitu ponudi.

"U dogovorenom terminu došli su dvojica predstavnika policije koji su bili, ja bih kazala, vrlo profesionalni i pristojni ljudi. Oni su mi kazali da postoji procena ugroženosti moje bezbednosti i da su oni došli da mi odrede ličnost koja će me pratiti na teritoriji prostora Srbije, bez Kosova i Metohije, i naglasili da ne bi bilo dobro da prelazim administrativnu liniju i da idem na Kosovo", rekla je Trajković.

Na pitanje kako shvata preporuku da ne ide na Kosovo i Metohiju, Rada Trajković je odgovorila:

"Razumem da Srbija nema ingerencije na prostoru Kosova i Metohije, ali valjda neki nivo saradnje postoji. Dovelo bi me u poziciju da baš ne ispoštujem preporuke, a možda bi to otvorilo onda druge mogućnosti onima koji otprilike prema meni imaju neke zle namere."

Ipak, od policajke zadužene da čuva Radu Trajković za sada ništa. Jer, službenici Ministarstva unutrašnjih poslova su došli bez pisanog naloga. Zato je predsednica Evropskog pokreta Srba Kosova i Metohije tražila da joj dostave papir na kojem piše zašto i od koga je ugrožena.

"Ukoliko je on strogo tajna, mogu da ga pročitam, ali svakako da neću sa sadržajem upoznavati javnost", rekla je Trajković.

Iz MUP-a za sada muk. Na upit o zaštiti Rade Trajković ne odgovaraju.

BONUS VIDEO:

DUŠAN PETROVIĆ: Na brisanom prostoru između žanrova, ideologija i uhodanih formi (VIDEO)

(Espreso.co.rs / N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.