SRBI DOSKOČILI ALBANSKIM TAKSAMA: U celu priču je umešana i HRVATSKA!
Foto: EPA/AARON UFUMELI

SRBI DOSKOČILI ALBANSKIM TAKSAMA: U celu priču je umešana i HRVATSKA!

Zbog trgovinskog rata trgovci na Kosovu pribegli su raznim metodama kako bi prodali proizvode iz Srbije

Objavljeno:

Između Srbije i Kosova već mesecima traje trgovinski rat nakon što je vlada Kosova za 100% povećala takse na robu iz Srbije. Kosovska vlada se pravdala da je uvođenje uvoznih carina odgovor na srpske prepreke za prodaju kosovskih proizvoda u Srbiji.

Srbija na Kosovo godišnje izvozi robu u vrednosti većoj od 400 miliona evra, dok se u Srbiji godišnje proda kosovske robe za oko 20 miliona evra. Obzirom da proizvodi iz Srbije od decembra prošle godine sve teže nalaze put do polica trgovina na Kosovu, novinarska ekipa proverila je kakvo je stanje u trgovinama u Prištini i došla do iznenađujućih saznanja o snalažljivosti trgovaca.

Nakon što su primetili da po prodavnicama u najprometnijim delovima Prištine zaista ima znatno manje srpskih proizvoda nego pre početka trgovinskog rata uočili su da su trgovci pribegli kamuflažama. Tako je jedna od najpozantijih poslastica "preimenovana" u hrvatski slatkiš.

Naime, jedan proizvod, tačnije keks prodaje se pod hrvatskom zastavom, što označava da je proizvod iz Hrvatske, a ispod nje je cena od 0,79 eura, odnosno 93 dinara. Osim hrvatske zastave, pronašli su srpske proizvode koji se prodaju i pod zastavama Crne Gore i Makedonije. (Espreso.co.rs/Express.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.