SKANDAL NA GRANIČNOM PRELAZU MERDARE: Zaustavljeno vozilo HITNE POMOĆI sa pacijentom iz Gračanice!
Merdare, Foto: Profimedia

BRUKA

SKANDAL NA GRANIČNOM PRELAZU MERDARE: Zaustavljeno vozilo HITNE POMOĆI sa pacijentom iz Gračanice!

Načelnica Hitne pomoći Marina Madić Marković objasnila je da je oko 15 časova sanitetsko vozilo hitne pomoći Laplje Selo, upućeno za pacijenta u Nišu vraćeno sa administrativnog prelaza Merdare

Objavljeno:

Vozilo hitne pomoći Doma zdravlja u Gračanici, koje je pošlo da preuzme pacijenta u Kliničkom centru u Nišu, vraćeno je danas sa administrativnog prelaza Merdare jer je tražena dozvola kosovske vlade za nesmetani prelaz.

Načelnica Hitne pomoći Marina Madić Marković objasnila je da je oko 15 časova sanitetsko vozilo hitne pomoći Laplje Selo, upućeno za pacijenta u Nišu vraćeno sa administrativnog prelaza Merdare.

„Pored uredne dokumentacije, tražena je dozvola vlade Kosova da vozilo može nesmetano da prelazi administrativni prelaz. Dosad se takve stvari nisu dešavale i ovo je prvi put da je vozilo vraćeno sa administrativnog prelaza“, rekla je Madić Markovićeva za RTV Gračanica.

Kako je navela, skoro svakodnevno se vrši prevoz pacijenata, bilo da su u pitanju kontrole, hitni slučajevi do većih kliničkih centara, Niša, Beograda… Ukoliko se, dodala je, ovako nastavi, to će znatno otežati rad što se transporta pacijenata tiče.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Sputniknews.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.