PRIŠTINA NASTAVLJA S PROVOKACIJAMA, ALI BRANIĆEMO NAŠ NAROD: Đurić na SASTANKU sa SRBIMA s KOSOVA
Bićemo pametni: Marko Đurić, Foto: Beta/Slobodan Miljević

jasna poruka

PRIŠTINA NASTAVLJA S PROVOKACIJAMA, ALI BRANIĆEMO NAŠ NAROD: Đurić na SASTANKU sa SRBIMA s KOSOVA

Posebnu zabrinutost načelnici okruga izrazili su zbog sve češćih pojedinačnih napada na Srbe i njihovu imovinu

Objavljeno:

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa načelnicima pet upravnih okruga sa Kosova povodom "zaoštravanja političke i bezbednosne situacije izazvanog najnovijim jednostranim i provokativnim aktima Prištine".

Kako se navodi u saopštenju Kancelarije, načelnici okruga sa Kosova naveli su da su Srbi na Kosovu "zabrinuti zbog nastojanja Prištine da se potpuno zanemari politička volja srpskog naroda na Kosovu i ponište sva njegova kolektivna prava".

"Posebnu zabrinutost načelnici okruga izrazili su zbog sve češćih pojedinačnih napada na Srbe i njihovu imovinu, koji, kako su ocenili, imaju obeležje organizovane kampanje zastrašivanja i unošenja nemira u srpsku zajednicu, čemu su najizloženiji žitelji enklava", navodi se u saopštenju.

Đurić je apelovao na strpljenje i uzdržanost i dodao da Srbija "pažljivo prati situaciju, kao i da je bezbednost i položaj srpskog naroda na Kosovu najveća briga Vlade".

BONUS VIDEO:

MILAN JOVANOVIĆ O ODLAGANJU SUĐENJA SIMONOVIĆU: Nemoguće je da ja dobijem poziv, a on ne, imamo zajedničkog poštara (KURIR TV)

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.